ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπιμπίλας: Αλλαγές στις οντισιόν λόγω και Λιγνάδη! «Έρχονται νέες καταγγελίες»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τις νέες καταγγελίες που φθάνουν στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση από ηθοποιούς που δεν είναι γνωστοί, προαναγγέλοντας παράλληλα αλλαγές στις οντισιόν. 
Μπιμπίλας: Αλλαγές στις οντισιόν λόγω και Λιγνάδη! «Έρχονται νέες καταγγελίες»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τις νέες καταγγελίες που φθάνουν στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση από ηθοποιούς που δεν είναι γνωστοί, προαναγγέλοντας παράλληλα αλλαγές στις οντισιόν. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Λιγνάδη, που βρίσκεται στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα

«Έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι μόνο στο χώρο μας γίνεται αυτό. Όμως, αν πάμε σε άλλους χώρους, ξέρετε τι έχει να γίνει;», σχολίασε σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται στο χώρο του θεάτρου.

«Ο κόσμος αγαπά το θέατρο κι αυτό φαίνεται» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), επικαλούμενος τη συμμετοχή του κόσμου στις διαδικτυακές παραστάσεις.

Δέκα- είκοσι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζουν τους χιλιάδες, που αυτήν τη στιγμή δεν παίρνουν καν αυτά που τους αναλογούν», είπε ο κ. Μπιμπίλας και αναφέρθηκε στις εργασιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρου του θεάτρου. «Ξέρετε τι ένδεια υπάρχει;», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης των συλλογικών συμβάσεων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ ζήτησε -όπως ζητείται κώδικας δεοντολογίας στο θέατρο- να υπάρξει και στη δημοσιογραφία, περιγράφοντας την πίεση που ο ίδιος δέχεται από τα ΜΜΕ.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ

Σε ερώτημα για το αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες στο ΣΕΗ, είπε πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι άγνωστοι ηθοποιοί και δε θέλουν να βγουν προς τα έξω, αλλά έχουν έρθει σε εμάς», εξηγώντας πως είναι άνθρωποι που δεν είναι στη δημοσιότητα και δεν θέλουν να βγουν εξαιτίας της καταγγελίας.

«Δεν είμαστε ούτε δικαστικοί, ούτε άγιοι. Δεν θέλω αυτή την αγιοποίηση» είπε, καταλήγοντας στο πως το πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή είναι «η συσπείρωση των ηθοποιών».

Ο κ. Μπιμπίλας εξήγησε πως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει μόνο μία δικηγόρο, αφού «δεν έχει χρήματα για άλλον» και ξεκαθάρισε πως, «οι άνθρωποι που κατήγγειλαν πρώτοι δεν ήταν ηθοποιοί, δεν τους ξέραμε».

Σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη και το «μέτριος»

Μιλώντας για την υπόθεση Λιγνάδη, ο πρόεδρος του ΣΕΗ δήλωσε «αιφνιδιασμένος» και κυρίως για το «βαθμό». «Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς. Άλλο να ξέρει για άγριες συμπεριφορές πάνω στη σκηνή ή για ένα έντονο φλερτ», σημείωσε και ανακοίνωσε πως «θα απαγορευτεί διά ροπάλου η οντισιόν κατά μόνας».

Σημείωσε δε ότι αποτελεί «αναφαίρετο δικαίωμα» κάθε ανθρώπου να έχει συνήγορο, τονίζοντας όμως ότι, η κάθε υπεράσπιση δεν έχει δικαίωμα προσβολής των άλλων. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπό του από τον Αλέξη Κούγια, επαναλαμβάνοντας ότι, «απάντησε όλη η Ελλάδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπιμπίλας: Αλλαγές στις οντισιόν λόγω και Λιγνάδη! «Έρχονται νέες καταγγελίες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.