ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπιμπίλας: Απογοητευμένος, σταματάει το θέατρο

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω των Social Media μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να αφιερωθεί στις μάχες για τα δικαιώματα των ηθοποιών που είναι φοβισμένοι να παλέψουν. Με μία δημοσίευσή του στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί...
Μπιμπίλας: Απογοητευμένος, σταματάει το θέατρο

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω των Social Media μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να αφιερωθεί στις μάχες για τα δικαιώματα των ηθοποιών που είναι φοβισμένοι να παλέψουν.

Με μία δημοσίευσή του στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί από τη σκηνή, δυσαρεστημένος με τα νέα απογοητευτικά δεδομένα που έχουν προκύψει στον χώρο του θεάτρου, στην εποχή της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία: Τι αλλάζει σε βαθμούς – Επιστρέφουν τα Λατινικά

Ο ίδιος αναφέρει: «Οι τελευταίες εξελίξεις στα θεατρικά μας πράγματα η απάνθρωπη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στο μεγάλο σύνολο των καλλιτεχνών και η μεροληπτική στάση μόνο για ορισμένους, ακόμα και η αδιαφορία κάποιων επιχειρηματιών για τα βάσανα κ την φτώχεια των ηθοποιών που δεν μπορούν ούτε τα επιδόματα να πάρουν εξ αιτίας της αναλγησίας τους, ενώ προγραμματίζουν νέες παραστάσεις και μάλιστα κάποιοι από αυτούς ματαιώνουν προγραμματισμένες παραστάσεις κ σκέπτονται μονολόγους ή ολιγοπρόσωπα έργα, με οδηγούν στην σκληρή απόφαση κι αφού κιόλας έχω συνταξιοδοτηθεί να μην θέλω πλέον να συνεχίσω να παίζω στο θέατρο που λάτρεψα και να αφιερωθώ στις μάχες και τους αγώνες για τα δικαιώματα και την αφύπνιση των ηθοποιών που φοβισμένοι δεν θέλουν να παλέψουν για τα αυτονόητα… Κανονικότητα θα υπήρχε αν κράτος, εργοδότες και εργαζόμενοι ψάχναμε από κοινού λύσεις.. Η τωρινή κατάσταση είναι τόσο απογοητευτική που με θλίβει αφάνταστα.. Ο νόμος της ζούγκλας δεν ταιριάζει στην τέχνη…. Διορθώστε ό,τι μπορείτε…..».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπιμπίλας: Απογοητευμένος, σταματάει το θέατρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.