Σπύρος Μπιμπίλας

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω των Social Media μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να αφιερωθεί στις μάχες για τα δικαιώματα των ηθοποιών που είναι φοβισμένοι να παλέψουν. Με μία δημοσίευσή του στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί...

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω των Social Media μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να αφιερωθεί στις μάχες για τα δικαιώματα των ηθοποιών που είναι φοβισμένοι να παλέψουν.

Με μία δημοσίευσή του στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί από τη σκηνή, δυσαρεστημένος με τα νέα απογοητευτικά δεδομένα που έχουν προκύψει στον χώρο του θεάτρου, στην εποχή της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία: Τι αλλάζει σε βαθμούς – Επιστρέφουν τα Λατινικά

Ο ίδιος αναφέρει: «Οι τελευταίες εξελίξεις στα θεατρικά μας πράγματα η απάνθρωπη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στο μεγάλο σύνολο των καλλιτεχνών και η μεροληπτική στάση μόνο για ορισμένους, ακόμα και η αδιαφορία κάποιων επιχειρηματιών για τα βάσανα κ την φτώχεια των ηθοποιών που δεν μπορούν ούτε τα επιδόματα να πάρουν εξ αιτίας της αναλγησίας τους, ενώ προγραμματίζουν νέες παραστάσεις και μάλιστα κάποιοι από αυτούς ματαιώνουν προγραμματισμένες παραστάσεις κ σκέπτονται μονολόγους ή ολιγοπρόσωπα έργα, με οδηγούν στην σκληρή απόφαση κι αφού κιόλας έχω συνταξιοδοτηθεί να μην θέλω πλέον να συνεχίσω να παίζω στο θέατρο που λάτρεψα και να αφιερωθώ στις μάχες και τους αγώνες για τα δικαιώματα και την αφύπνιση των ηθοποιών που φοβισμένοι δεν θέλουν να παλέψουν για τα αυτονόητα… Κανονικότητα θα υπήρχε αν κράτος, εργοδότες και εργαζόμενοι ψάχναμε από κοινού λύσεις.. Η τωρινή κατάσταση είναι τόσο απογοητευτική που με θλίβει αφάνταστα.. Ο νόμος της ζούγκλας δεν ταιριάζει στην τέχνη…. Διορθώστε ό,τι μπορείτε…..».