Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την φετινή Black Friday

Στις 26 Νοεμβρίου πέφτει φέτος η Black Friday. Όλες οι λεπτομέρειες.

Η φετινή Black Friday είναι προγραμματισμένη για τις 26 Νοεμβρίου και έτσι αντίστροφη μέτρηση για την αγαπημένη ημέρα των καταναλωτών ξεκίνησε.

Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη χρονιά η συγκεκριμένη μέρα ήταν κάπως «περίεργη». Τα καταστήματα λειτουργούσαν με click away λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ενώ για φέτος δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

Έτσι, η Black Friday θα γίνει μέσα στα καταστήματα και καταναλωτές θα μπορούν να δουν από κοντά τα προϊόντα.

Να σημειωθεί πως θα προηγηθούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις από την 1η Νοεμβρίου και με διάρκεια δύο εβδομάδων.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σε παλαιότερη δημοσίευσή της αναφερόταν στους 5 κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών». Αυτοί οι κανόνες είναι οι εξής:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.