ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Black Friday: Στον αέρα φέτος οι εκπτώσεις – Μεγάλες ελλείψεις σε προϊόντα τεχνολογίας – Τι έχει συμβεί

Προβλήματα στην αγορά φέρνουν οι διεθνείς ανατιμήσεις ενόψει Black Friday και Χριστουγέννων.
Black Friday: Στον αέρα φέτος οι εκπτώσεις – Μεγάλες ελλείψεις σε προϊόντα τεχνολογίας – Τι έχει συμβεί

Δύσκολο χειμώνα αναμένεται να περάσει η αγορά με τις ανατιμήσεις να φέρνουν προ των πυλών τον κίνδυνο για έλλειψη προϊόντων ενώ πλησιάζουν Black Friday και Χριστούγεννα.

Οι διεθνείς ανατιμήσεις λόγω της αύξησης των μεταφορικών, των καυσίμων της ενέργειας και της αύξησης του κόστους των πρώτων υλών επιφέρουν τεράστιες καθυστερήσεις στη μεταφορά των εμπορευμάτων από την Ασία.

Φυσικά, αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις και στα καταστήματα στην Ελλάδα. Μεγάλη έλλειψη παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι «παιχνιδομηχανές», όπως πχ το PlayStation, αλλά και διάφορα κυρίως οικονομικά μοντέλα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Στην Ελλάδα, τα πρώτα προϊόντα, που παρουσιάζουν έλλειψη είναι τα χαμηλότερου κόστους.

Κύριο ζήτημα για τους εμπόρους είναι να προλάβουν την Black Friday και τα Χριστούγεννα, καθώς μετά τη διετία της πανδημίας δεν τους… παίρνει για άλλη χαμένη περίοδο εκπτώσεων.

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι έντονο, επηρεάζει μεγάλο αριθμό πελατών και ίσως έχει αντίκτυπο στο 30%-35% του ετήσιου τζίρου τους.

Ποιες οι λύσεις – Τι σκέφτονται οι έμποροι

Έχει ξεκινήσει ένας αγώνας προκειμένου άπαντες να προμηθευτούν προϊόντα την κατάλληλη στιγμή και να είναι όλα έτοιμα. Θα αποτελέσει εμπόδιο το γεγονός πως θα πρέπει να πάνε απευθείας σε εκπτωτική κατάσταση, όμως το θέμα για την αγορά είναι να τζιράρει.

Σαφώς και οι τιμές δεν θα φτάσουν στα επίπεδα των εκπτώσεων που είχαμε πριν από την πανδημία, ωστόσο εκπτώσεις και καλύτερες τιμές θα υπάρξουν. Έχει στηθεί τη δεδομένη στιγμή ένας ολόκληρο μηχανισμός προκειμένου να είναι όλα έτοιμα.

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί τη φετινή χρονιά. Πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Black Friday: Στον αέρα φέτος οι εκπτώσεις – Μεγάλες ελλείψεις σε προϊόντα τεχνολογίας – Τι έχει συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.