ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bloomberg: 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα

Για 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα κάνει λόγο το Bloomberg. Αντίστοιχα κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.
Bloomberg: 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα

Για 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα κάνει λόγο το Bloomberg.

Αντίστοιχα κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

Αναλυτικά, το Bloomberg αναφέρει: «Η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει το καλό της ιστορικό στη διαχείριση της κρίσης Covid-19 ως έναν τρόπο να δελεάσει ανθρώπους να μετακομίσουν στη χώρα -και υπόσχεται ότι το ήμισυ του εισοδήματός τους θα είναι απαλλαγμένο από φόρους».

«Τεχνολογία σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να επιλέξουμε πού ζούμε και πού εργαζόμαστε», σχολίασε στο Bloomberg ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα ‘μπορεί τώρα να προσφέρει φορολογικά κίνητρα καθώς και τον ήλιο», είπε.

Η Ελλάδα έλαβε διεθνώς τα εύσημα για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία την άνοιξη. Τώρα η χώρα έχει επιβάλει ένα δεύτερο lockdown σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πιο πρόσφατη εξάπλωση του ιού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα έπειτα από περισσότερο από μια τετραετία λιγότερο φιλικών προς τις επιχειρήσεις κυβερνήσεις της αριστεράς.

Η προσέλκυση ξένων και η αναστροφή του brain drain θεωρούνται ‘κλειδί’ για την αλλαγή σελίδας στη χώρα που βγήκε από μια οικονομική κρίση διάρκειας 10 ετών που της κόστισε το 25% της οικονομικής της παραγωγής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελλάδα – Κύπρος 2-1: Εξαιρετική στο πρώτο μέρος, βρήκε γκολ με Τζόλη, Γιακουμάκη, «κόλλησε» στην επανάληψη

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bloomberg: 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.