ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bloοmberg: Η Ελλάδα μία από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω κορονοϊού!

Οι χειρότερες και οι καλύτερες χώρες σύμφωνα με τη λίστα του Covid Resilience του Bloοmberg.
Bloοmberg: Η Ελλάδα μία από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω κορονοϊού!

Οι χειρότερες και οι καλύτερες χώρες σύμφωνα με τη λίστα του Covid Resilience του Bloοmberg.

Η κατάταξη του Covid Resilience του Bloοmberg -που ανανεώνεται κάθε μήνα- και παρουσιάζει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο την εποχή του κορονοϊού, αλλάζει συνεχώς το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της είδησης του εμβολίου και της μετάλλαξης του ιού. Για παράδειγμα, η Νέα Ζηλανδία, που έχει κλείσει τα σύνορά της για να προστατέψει τους πολίτες της και με το σχέδιο εμβολιασμού για όλους τους πολίτες, πρωταγωνιστεί στη λίστα και μάλιστα στην πρώτη θέση, με την Ταϊβάν να βρίσκεται μια θέση μετά στην κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοφανείς καταστάσεις: Η αστυνομία θα κάνει «ντου» σε σπίτια τα Χριστούγεννα!

Ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας, είναι και η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη. Η χώρα μας βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση, μόνο πάνω από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό. Ανησυχία επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%), ενώ έχει επίσης και το χειρότερο lockdown με τη μικρότερη κινητικότητα των πολιτών. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως βρίσκεται στη δέκατη θέση με τη χειρότερη πρόβλεψη όσον αφορά το μέλλον της οικονομίας τη χρονιά που έρχεται. Στη λίστα γενικά υπάρχουν 53 χώρες.

Σημειώνεται ότι για τη διαμόρφωση της πρώτης κατηγορίας λαμβάνονται υπόψιν τα κρούσματα που καταγράφονται ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα θετικά τεστ που διεξάγονται και η πρόσβαση στο εμβόλιο. Για τη δεύτερη κατηγορία, οι ειδικοί εστιάζουν στον τρόπο που έχει γίνει το lockdown, τις προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας, αλλά και το κατά πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bloοmberg: Η Ελλάδα μία από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω κορονοϊού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.