ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπομπ Ντύλαν: Μήνυση για σεξουαλική επίθεση από 12χρόνη

Για περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης που συνέβη πριν από 56 χρόνια κατηγορείται ο γνωστός τραγουδοποιός.
Μπομπ Ντύλαν: Μήνυση για σεξουαλική επίθεση από 12χρόνη

Ο Μπομπ Ντύλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανήλικης, σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε σε Δικαστήριο την Παρασκευή. 

Το όνομα του γνωστού μουσικού αμαυρώνεται τις τελευταίες ημέρες, μετά τις κατηγορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Το θύμα μάλιστα ήταν μία ανήλικη μόλις 12 χρονών το έτος 1965. Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, η ίδια σοκάρει με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μαρτύριο που τράβηξε. Η ενάγουσα, η οποία διανύει τα 68 της χρόνια πλέον,  φροντίζει να κρατήσει κρυφεί την ταυτότητά της χρησιμοποιώντας μόνο τα αρχικα «JC».

Η υποτιθέμενη κακοποίηση από τον 80χρονο σήμερα Μπομπ Ντύλαν, συνέβη κατ’ επανάληψη και μερικά από τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν στο φημισμένο Chelsea Hotel.

«Ο Μπομπ Ντύλαν, σε διάστημα έξι εβδομάδων, μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 1965, έγινε φίλος και δημιούργησε μια συναισθηματική σχέση με την ενάγουσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά την μήνυση.

Οι λεπτομέρειες των εγγράφων σοκάρουν. Ο γνωστός μουσικός, οποίος έχει βραβευτεί μεταξύ άλλων και με βραβείο νόμπελ λογοτεχνείας το 2016, φέρεται να επιδίωξε μια «σύνδεση» με τη «JC» προκειμένου να «μειώσει τις αναστολές της με στόχο τη σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που έκανε σε συνδυασμό με την παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλών σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα»

Η «JC» τονίζει ότι οι συναισθηματικές συνέπειες της φερόμενης κακοποίησης ήταν μακροχρόνιες. Χρειάστηκε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσει το τραύμα που της άφησε.

Χαρακτηριστικά, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ήρθε αντιμέτωπη με την κατάθλιψη και το άγχος που έχουν «μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και τις έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητά της». Η «JC» υπέβαλε καταγγελίες για επίθεση, βία και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας εναντίον του Μπομπ Ντύλαν. Ζητά να δικαστεί ο Ντύλαν και να λάβει η ίδια αποζημίωση.

Ποιες είναι ως τώρα οι πρώτες αντιδράσεις από το στρατόπεδο του Ντύλαν

Ψυχραιμία φαίνεται να κυριαρχεί από την πλευρά του Ντύλαν. Οι εκπρόσωποι του τραγουδοποιού διαψεύδουν οποιαδήποτε ανάμιξη του με το περιστατικό. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του δήλωσε στη New York Post: «Ο ισχυρισμός αυτός 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπιση του πελάτη μας».

Η συνέχεια στα δικαστήρια.

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Ρέτζι Λιντς: Όταν ο νέος παίκτης του Ηρακλή κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση! (Vid)

Στάνκογλου για την σεξουαλική κακοποίηση: «Δεν με νοιάζει αν είσαι σπουδαίος ηθοποιός, άνθρωπος είσαι;»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Εντυπωσιακό γκράφιτι για τον Greek Freak στην Καλαμαριά (pic & vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπομπ Ντύλαν: Μήνυση για σεξουαλική επίθεση από 12χρόνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.