Μπόνους για «έξυπνη κατανάλωση» - Ποιοι θα το δικαιούνται - Πότε θα ανακοινωθεί το μέτρο!

Έτοιμη να ανακοινώσει μέτρα για «έξυπνη κατανάλωση» στο ηλεκτρικό ρεύμα η κυβέρνηση!

Έξυπνη κατανάλωση: Πολύ δύσκολος αναμένεται να είναι ο χειμώνας που έρχεται, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κυβέρνηση ήδη να εξετάζει νέα μέτρα.

Ένα από αυτά αφορά φυσικά και το ηλεκτρικό ρεύμα και συγκεκριμένα, τα μπόνους που μπορούν να δοθούν σε κάποιον που κάνει «έξυπνη κατανάλωση».

Ακολουθείται λοιπόν μία κατάσταση που επικρατεί και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αν και η Ελλάδα δεν πρόκειται όπως αναφέρεται να έχει θέμα με το φυσικό αέριο.

Ωστόσο τα κονδύλια που πρέπει να δοθούν για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια είναι πάρα πολύ υψηλά.

Ποτέ δε γνωρίζουμε όμως τι θα γίνει το χειμώνα, αφού μπορεί αν αυξηθεί και η τιμή του φυσικού αερίου και ξεπεράσει ακόμα και τα 300 ευρώ ανά MWh που βρίσκεται τώρα, να βάλει… φωτιά στα σχέδια της κυβέρνησης.

Έτσι εξετάζεται μία σειρά από παρεμβάσεις, που έχουν κωδικό όνομα «εξοικονόμηση ενέργειας».

Έξυπνη κατανάλωση: Τι θα ισχύσει με τα νέα μέτρα!

Αρχικά θα έχουμε πριμοδότηση για μείωση στην κατανάλωση ενέργειας από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όποιος κάνει οικονομία και δεν καίει πολύ, θα έχει ένα μπόνους επιβράβευσης.

Ακόμα θα τρέξει μία καμπάνια που θα ενημερώσει όλους τους πολίτες για το τι ακριβώς θα συμβαίνει με το πρόγραμμα αυτό και όσα πρέπει να προσέξουν.

Παράλληλα θα υπάρξει προτροπή στους πολίτες για αντικατάσταση της θέρμανσης με φυσικό αέριο με άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα τα πιο σύγχρονα κλιματιστικά που καίνε αισθητά λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τέλος, εξετάζεται φυσικά και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης σε ευάλωτα νοικοκυριά, που σίγουρα το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες που θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις, σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. στις 9 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.