ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπουρλά: Πιθανή και νέα ανθεκτική μετάλλαξη

«Βόμβα» από τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.
Μπουρλά: Πιθανή και νέα ανθεκτική μετάλλαξη

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά μίλησε για την πιθανότητα εμφάνισης μίας νέας παραλλαγής του κορονοϊού, η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Παρ’ όλα αυτά, εμφανίστηκε αισιόδοξος αφού τόνισε ότι μπορεί να κατασκευαστεί το κατάλληλο εμβόλιο σε μόλις 95 ημέρες από την αναγνώριση της μετάλλαξης.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εστιάζουν πάνω της και εξετάζουν κατά πόσο αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας» ανέφερε, μιλώντας στο Fox.

«Δεν έχουμε εντοπίσει καμία ακόμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Έτσι έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο με το οποίο μέσα σε 95 μέρες, από την στιγμή που αναγνωρίσουμε την παραλλαγή, να έχουμε ετοιμάσει ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο σε αυτή την παραλλαγή», είπε.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι οι επιστήμονες είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο εμφάνισης της νέας μετάλλαξης αλλά και της καταπολέμησής της. «Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο», σημείωσε.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι ανέφερε: «Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας».

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Συναγερμός στην Αθήνα με τους πρόσφυγες μετά την κυριαρχία των Ταλιμπάν!

Αφγανοί ήθελαν να αγοράσουν βίλες στα ελληνικά νησιά

Νέρι Καστίγιο: Το έχει ακόμα! Κάνει ποδαράκια με γιαρμά στην παραλία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπουρλά: Πιθανή και νέα ανθεκτική μετάλλαξη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.