ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες δήμους

Η κακοκαιρία που χτύπησε τα ξημερώματα της Πέμπτης τη Χαλκιδική άφησε πίσω της επτά νεκρούς αλλά και πολλές καταστροφές. Ιδιαίτερα στους δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής αυτές είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, για τους τρεις δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ενέκρινε έκτακτη...
Χαλκιδική: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες δήμους

Η κακοκαιρία που χτύπησε τα ξημερώματα της Πέμπτης τη Χαλκιδική άφησε πίσω της επτά νεκρούς αλλά και πολλές καταστροφές.

Ιδιαίτερα στους δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής αυτές είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, για τους τρεις δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ενέκρινε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση.

Συγκεκριμένα οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών από 200.000 ευρώ οι δύο πρώτοι και με 100.000 ευρώ ο τρίτος.

Χαλκιδική: η ενημέρωση της κυβέρνησης

Ενημέρωση για τις συνέπειες της φονικής κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα, για τις αποζημιώσεις καθώς και για την τρέχουσα κατάσταση της περιοχής πραγματοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για τους πληγέντες από την φονική θεομηνία στη Χαλκιδική.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαλκιδική: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες δήμους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.