ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Εικόνες σοκ από τη φονική «θεομηνία» (vids)

Χαλκιδική: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τους σφοδρούς ανέμους έξι νεκροί, ένας αγνοούμενος, δεκάδες τραυματίες, ανυπολόγιστες ζημιές
Χαλκιδική: Εικόνες σοκ από τη φονική «θεομηνία» (vids)

Φοβερές και τρομερές είναι εικόνες που έρχονται με το φως της ημέρας από τη φονική «θεομηνία» που έπληξε την Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης (10/7) και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Εντος ολίγων λεπτών οι περιοχές που επλήγησαν θύμιζαν… σκηνικό πολέμου καθώς δεν έμεινε τίποτα όρθιο από τους σφοδρούς ανέμους που σάρωσαν την περιοχή. Αυτόπτες μάρτυρες  μάλιστα να μιλούν ακόμα και για ανεμοστρόβιλους που σχηματίστηκαν.

Ο απολογισμός που χτύπησε τη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης είναι τραγικός. Εξι νεκροί, δύο εκ των παιδιά ηλικίας 8 και 2 ετών, μια γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ,  δεκάδες τραυματίες (κάποιοι με κατάγματα, κάποιοι σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), δέντρα ξεριζωμένα, σπίτια και καταστήματα κατεστραμμένα, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα.  Επιπλέον αγνοείται ένας ψαράς στη Νέα Καλλικράτεια.

Γενικότερα μιλάμε για σκηνικό καταστροφής. Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, τροχόσπιτα διαλυμένα, δέντρα ξεριζωμένα, στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατεστραμμένες…

«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας, δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, Αθανάσιος Καλτσάς.

«Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας», εξήγησε ο κ. Καλτσάς. Κάποιοι από τους τραυματίες επέστρεψαν στη βάση τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Πολυγύρουκαι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα άνω και κάτω άκρων.

Χαλκιδική: Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαλκιδική: Εικόνες σοκ από τη φονική «θεομηνία» (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.