ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη «βιβλική» καταστροφή (vids)

Συγκλονιστικές περιγραφές για την φονική κακοκαιρία που σάρωσε χθες το βράδυ τη Χαλκιδική έρχονται στο φως από κατοίκους αλλά και τουρίστες.
Χαλκιδική: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη «βιβλική» καταστροφή (vids)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων για τη φονική «Θεομηνία» που σάρωσε το βράδυ της Τετάρτης (107) τη Χαλκιδική και είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο έξι ανθρώπων και των τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η κακοκαιρία άφησε νεκρούς σε τρεις περιοχές: Νέα Πλάγια, Νέα Ποτίδαια και Σωζόπολη.

«Και που ζούμε τυχεροί είμαστε. Πώς βγήκαμε από εδώ μέσα ένας Θεός ξέρει» τόνισε ο Μιχάλης Χριστοφής περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που έζησαν όσοι ήταν στο σημείο της τραγωδίας.

Με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι την ώρα που χτύπησε η κακοκαιρία δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων εκσφενδονίστηκαν εκσφενδονίστηκαν 500 μέτρα μακριά.

Μία γυναίκα που διαμένει στη Χαλκιδική που ήταν στην ταβέρνα στην οποία έχασαν τη ζωή τους η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8χρονος γιος της, δήλωσε σοκαρισμένη.

«Δεν καταλάβαμε τίποτα. Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορούσαμε, είχαμε καμιά 10αρια τραυματίες. Τη γυναίκα δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ίδια οι άνεμοι ήταν τόσο σφοδροί ώστε «σήκωσε κιόσκια από άλλα καταστήματα και τα έφερε εδώ».

Η παρακάτω περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα που αφορά τον θάνατο του 8χρονου είναι ακόμη πιο ανατριχιαστική: «Ήταν τόσο μεγάλη η σφοδρότητα του ανέμου εκείνη τη στιγμή που έριξε τα δέντρα, έριξε το σκέπαστρο της ταβέρνας και καταπλάκωσε τους ανθρώπους. Κάποιους καταφέραμε να τους απεγκλωβίσουμε, αλλά για την άτυχη γυναίκα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε δοκούς για να σηκώσουμε το σκέπαστρο και δυστυχώς ήταν μάταιη η προσπάθειά μας.

Το παιδί, το πήρε ο άνεμος και το σήκωσε κυριολεκτικά. Το πέταξε στην απέναντι τζαμαρία του καταστήματος, δεν ήταν μέσα στην ταβέρνα εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας, ήταν τραγικές οι εικόνες πραγματικά. Μετά έμαθα ότι το παιδάκι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαλκιδική: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη «βιβλική» καταστροφή (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.