ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Στη βεράντα του σπιτιού του κοιμάται ο 81χρονος που ξεσπιτώθηκε με «σφραγίδα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Εικόνες ντροπής στη Χαλκιδική: Ο ανάπηρος 81χρονος που έχασε το σπίτι του από τα funds, κοιμάται εδώ και 13 μέρες έξω από το σπίτι του
Χαλκιδική: Στη βεράντα του σπιτιού του κοιμάται ο 81χρονος που ξεσπιτώθηκε με «σφραγίδα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Χαλκιδική: Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για την προεκλογική της εκστρατεία διογκώνοντας έτι περεταίρω τα χρέη της (που πλέον έχουν φτάσει τα 430 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να τάξει «λαγούς με πετραχήλια» στους ψηφοφόρους, οι πολίτες που πετάχτηκαν στον δρόμο από τα ληστρικά funds λόγω της πολιτικής Μητσοτάκη δείχνουν τι πραγματικά είναι η… «ανάπτυξη» που υπόσχεται η ΝΔ.

Θλίψη, οργή και αίσθημα ντροπής για το ανάλγητο κράτος μας, προκαλούν οι εικόνες του 81χρονου ανάπηρου στα Νέα Φλόγητα Χαλκιδικής που οι τραμπούκοι του κράτους οι οποίοι δουλεύουν για λογαριασμό των funds, πέταξαν έξω από το σπίτι του.

Ο ηλικιωμένος άνθρωπος που έχει ένα πόδι και μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι, έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβρη και πριν δύο εβδομάδες είδε 20 αστυνομικούς να εισβάλλουν στον χώρο του με την παρουσία δικαστικού επιμελητή και να τον βγάζουν έξω, όσο ο κλειδαράς άλλαζε την κλειδαριά για να μην μπορέσει ποτέ να ξαναμπεί. Όλο αυτό το σκηνικό κρατικής αλητείας έγινε για να πάρει στην κατοχή του το σπίτι του ανάπηρου, ένας Σκοπιανός ο οποίος αγόρασε το «κόκκινο» δάνειο.

Απαρηγόρητος ο 81χρονος που στα στερνά της ζωής του είδε το ανάλγητο κράτος να τον καταδικάζει στην αστεγία και την φτώχια, αποφάσισε να μείνει στη βεράντα του σπιτιού του, μην έχοντας που αλλού να πάει. Βρίσκεται εκεί για 13 ολόκληρες ημέρες, ταπεινωμένος και αβοήθητος από την πολιτεία, αρνούμενος να εγκαταλείψει το σπίτι του και προτιμώντας να έχει την ψευδαίσθηση πως ζει ακόμα εκεί, ακόμα και αν η πολιτεία τον θεωρεί «παρείσακτο» πλέον.

Εκτεθειμένος στην υγρασία και την ψύχρα, ο 81χρονος κοιμάται σε έναν καναπέ έχοντας δίπλα του τα λιγοστά προσωπικά αντικείμενα που του απέμειναν, όσα δηλαδή τον άφησαν να πάρει από το σπίτι του αυτοί που ανέλαβαν τον ρόλο των «μπράβων» για λογαριασμό των funds. Η μόνη παρηγοριά στο δράμα που περνά αυτός ο άνθρωπος και η οικογένεια του, είναι η καθημερινή στήριξη της τοπικής κοινότητας που μεριμνά για τις καθημερινές ανάγκες του – άστεγου πλέον – ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thestival.gr ο 81χρονος που ονομάζεται Θεόφιλος Τζοχουνίδης, έμενε στο σπίτι μαζί με τη γυναίκα του, την μία του την κόρη και τον εγγονό του, 31 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με όσα δηλώνει η κόρη του 81χρονου, Αναστασία Τζοχουνίδου, ο πατέρας της έχει 85% αναπηρία ενώ τα έγγραφα που προσκόμισε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν από δικαστικούς και δεν έφεραν την υπογραφή εισαγγελέα.

«Αυτό που ζητάει ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης είναι να γίνει επανεξέταση του δανείου για να μπει ξανά στο σπίτι του. Είναι άδικο όλο αυτό. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου. Δεν θα φύγει από το μπαλκόνι μέχρι να εξεταστεί ξανά όλο αυτό», σημειώνει η κ. Τζοχουνίδου.

Αυτή η κατάσταση ντροπής, συμβαίνει σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες με την «υπογραφή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Άρειου Πάγου. Η Ελλάδα γίνεται μια χώρα που δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες, άλλα γίνεται ανοιχτό πεδίο δράσης για τα «κοράκια» της αγοράς που σαρώνουν τα πάντα: περιουσίες, όνειρα, κόπους μιας ζωής.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαλκιδική: Στη βεράντα του σπιτιού του κοιμάται ο 81χρονος που ξεσπιτώθηκε με «σφραγίδα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.