ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμόγελο του παιδιού: Βάλε την υπογραφή σου για να μην κλείσει

Το Χαμόγελο του παιδιού ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών με θέμα «Κατάργηση των νομοσχεδίων που κλείνουν τα Σπίτια του Χαμόγελου»
Χαμόγελο του παιδιού: Βάλε την υπογραφή σου για να μην κλείσει

Το Χαμόγελο του παιδιού είναι ο οργανισμός που χρόνια τώρα είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνία, δίπλα στα παιδιά αλλά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον οργανισμό που ο μικρός Αντρέας εμπνεύστηκε και ο πατέρας του, ο Κώστας Γιαννόπουλος δημιούργησε, βάζοντας στην άκρη εκείνη την εποχή όλες τις άλλες ασχολίες του.

Το χαμόγελο του παιδιού έχει χαρίσει χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά και οικογένειες και έχει καταφέρει μέσα από τόσες δυσκολίες (οικονομική κρίση, κορονοϊος κλπ) να παραμείνει στις επάλξεις και ενεργό.

Ποιος θα το περίμενε όμως ότι θα ερχόταν η στιγμή που το Χαμόγελο του παιδιού θα κινδύνευε να σβήσει. Όχι από κάποια κρίση, όχι από τον κορονοϊό ούτε από τον πόλεμο Ουκρανία και τις τρομακτικές συνέπειες που αυτός έχει στον πλανήτη μας. Αλλά από το ίδιο το κράτος.

Δυο συγκεκριμένα άρθρα απειλούν τη συνεχίσει του Χαμόγελου του παιδιού.

Τα άρθρα αυτά τα οποία υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να εφαρμοστούν είναι:

– η Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ (Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας) Ν.Π.Ι.Δ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που τονίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνει τις δομές παιδικής προστασίας, που υπάγονται στο Δημόσιο και την Εκκλησία. Τα παιδιά που διαμένουν στα Σπίτια του Οργανισμού μας, τα παιδιά που διαμένουν σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και τα παιδιά που διαμένουν σε δημόσιες δομές παιδικής προστασίας δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

– Ο νόμος 4921/2022 (Άρθρο 67) αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας και σχετικές κυρώσεις, που προβλέπουν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης παύση Δ.Σ., τεράστια πρόστιμα, ποινή φυλάκισης κ.λπ.

Το Χαμόγελο του παιδιού ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών με θέμα «Κατάργηση των νομοσχεδίων που κλείνουν τα Σπίτια του Χαμόγελου»

Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο

Η στήριξη στο χαμόγελο του παιδιού πρέπει να είναι καθολική. Για να υπογράψετε απλά πηγαίνετέ στο secure.avaaz.org.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαμόγελο του παιδιού: Βάλε την υπογραφή σου για να μην κλείσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.