ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός με αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα

Έρχονται ανατιμήσεις σε 400 προϊόντα - Οι νέες αυξήσεις θα περάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Χαμός με αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα

Την ώρα που η ακρίβεια οργιάζει και στις λαϊκές αγορές, ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε τουλάχιστον 400 βασικά αγαθά έρχεται τον Φεβρουάριο, το οποίο θα προστεθεί σε αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του έτους.

Ειδικότερα, οι τιμές σε βασικά αγαθά, από 30 διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες, θα αυξηθούν μεσοσταθμικά 11%.

Τα προϊόντα που θα ανατιμηθούν τον επόμενο μήνα είναι τα εξής: 

Παγωτά έως 21%, δημητριακά έως 20%, ζάχαρη σε φακελάκια έως 20%, καθαριστικά σπιτιού και απορρυπαντικά έως 20%, σαμπουάν έως 20%, ζωοτροφές έως 20%, χυμοί έως 18%, τυριά έως 18%, εμφιαλωμένο και ανθρακούχο νερό έως 16%, ψωμί έως 15%, γαλακτοκομικά έως 15%, μαρμελάδες έως 15%, λαγάνα έως 12%, κρουασάν κουλούρια, βουτήματα και πατατάκια έως 12%, αλουμινόχαρτο έως 12%, ελαιόλαδο έως 11%, παιδικές κρέμες έως 10%, σοκολατοειδή έως 10%, μπισκότα έως 8%, κρασί έως 15%, μπίρες και μηλίτης έως 15%, ξίδι έως 7,5%, κατεψυγμένα λαχανικά και κατεψυγμένες ζύμες έως 7%, καφές εσπρέσο 6%, ασπράδι αυγού 6%, παγωμένο τσάι 4% και φρέσκο γάλα 3%.

Πρόκειται, ωστόσο, για αυξήσεις που γίνονται από μεμονωμένες βιομηχανίες τροφίμων και εμπορικές επιχειρήσεις και όχι από το σύνολο των εταιρειών του κλάδου τροφίμων.

Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα η αποστολή ανατιμημένων τιμολογίων στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Από ‘κει και πέρα, η ακρίβεια στα τρόφιμα αποτυπώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο και στα στοιχεία που έδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με την οποία ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο υποχώρησε στο 7,2% από 8,5% τον Νοέμβριο, ωστόσο ο τιμάριθμος στην κατηγορία των τροφίμων εκτοξεύτηκε στο 15,5%.

Να σημειωθεί φυσικά πως επικρατεί ένας μικρός χαμός από καταγγελίες για προϊόντα με μειωμένες ποσότητες στις συσκευασίες, σε αντιδιαστολή με το νέο τους αυξανόμενο κόστος.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαμός με αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.