ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός στο άνοιγμα σχολείων με 25.000 κρούσματα σε 2 μέρες, άλλα η κυβέρνηση βλέπει «επιτυχία»!

Τα σχολεία «βράζουν» με 25.000 κρούσματα και 8.000 εκπαιδευτικούς σε καραντίνα, άλλα η κυβέρνηση που τα άνοιξε βιαστικά και χωρίς ίχνος βασικής οργάνωσης, τα βλέπει όλα καλά!
Χαμός στο άνοιγμα σχολείων με 25.000 κρούσματα σε 2 μέρες, άλλα η κυβέρνηση βλέπει «επιτυχία»!

Κρούσματα στα σχολεία: Επιμένει να «παίζει με τη φωτιά» με την επαναλειτουργία των σχολείων η κυβέρνηση, αφού η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε – ούτε λίγο, ούτε πολύ – να μετατρέψει σε άτυπα «διαγνωστικά κέντρα» τα σχολεία σε συνθήκες απόλυτης ανοργανωσιάς που ευνοούν την μετάδοση στη μαθητική κοινότητα.

Εχθές εντοπίστηκαν 15.000 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και σήμερα ήρθαν να προστεθούν άλλα 9.700 θετικά. Άρα μιλάμε για σχεδόν 25.000 θετικά test (που μένει να επαληθευθούν και με rapid test) μέσα σε μόλις 2 σχολικές μέρες!

Και ενώ εχθές είχαμε το απόλυτο φιάσκο στο άνοιγμα των σχολείων, με μεγάλες ελλείψεις από self test και με δειγματοληψίες να γίνονται από το… εκπαιδευτικό προσωπικό στις πύλες των σχολείων, η κυβέρνηση συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού, παρουσιάζοντας ως… επιτυχημένη την επαναλειτουργία των σχολείων!

Η κυβέρνηση… πανηγυρίζει επειδή βρίσκει κρούσματα

Όλο αυτό στηρίζεται στο αφήγημα που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία (και δεν είχαν γίνει τα μαζικά self test), τα κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα χωρίς να γνωρίζει κανείς ότι νοσούν. Το ίδιο αφήγημα του αναπαρήγαγε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σήμερα.

Βέβαια δεν μπορεί κανένας να βρει λογική, στο ότι τα σχολεία χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση σα να είναι… φαρμακεία που ανιχνεύουν κρούσματα, ενώ εξ’ αρχής θα έπρεπε να υπάρξει καθυστέρηση στην επαναλειτουργία τους ώστε να προλάβει να ομαλοποιηθεί η καμπύλη της διασποράς της Όμικρον. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση πήγε στη λογική του «ανοίγουμε τα σχολεία και ό, τι… βρέξει ας κατεβάσει».

Όσα είναι αληθώς θετικά από τα 25.000 κρούσματα που βρεθήκαν, σε καμία περίπτωση δεν έμειναν… εκτός κοινότητας, αφού κινήθηκαν εντός κοινότητας μέχρι να φτάσουν στα σχολεία. Χρειάστηκε να μπουν σε σχολικά, να μπουν σε μέσα μεταφοράς. Μαθητές και εκπαιδευτικοί που νοσούν συνάντησαν κόσμο, συνεπιβάτες, συμμαθητές, συναδέλφους, και όλο αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία πρόωρα, παρά τις προειδοποιήσεις πολλών επιστημόνων!

Και τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται, αφού χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε καραντίνα (σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr έφτασαν τους 8.000!) και επιπροσθέτως πολλοί είναι οι γονείς που διστάζουν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο εν μέσω αυτής της κατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι να μένουν τμήματα είτε χωρίς εκπαιδευτικούς, είτε χωρίς… μαθητές.

Και όλη αυτή η απίστευτη ακαταστασία, χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως «επιτυχές άνοιγμα»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαμός στο άνοιγμα σχολείων με 25.000 κρούσματα σε 2 μέρες, άλλα η κυβέρνηση βλέπει «επιτυχία»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.