ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Σκάφος με 70 μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια της πόλης (vids)

Χανιά: Σκάφος με περίπου 70 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια των Χανίων. Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Αναλυτικότερα, αναστάτωση είχε σημάνει από το πρωί στο Λιμενικό Σώμα, καθώς στην περιοχή Στόμιο Κισάμου, νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Ελαφονήσι, έφτασε νωρίτερα το πρωί ένα ιστιοφόρο με 70...
Χανιά: Σκάφος με 70 μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια της πόλης (vids)

Χανιά: Σκάφος με περίπου 70 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια των Χανίων. Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, αναστάτωση είχε σημάνει από το πρωί στο Λιμενικό Σώμα, καθώς στην περιοχή Στόμιο Κισάμου, νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Ελαφονήσι, έφτασε νωρίτερα το πρωί ένα ιστιοφόρο με 70 Ιρακινούς και Ιρανούς μετανάστες που επιχείρησαν να αποβιβαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: Τέλος στην κατάληψη της «Ρόζα Νέρα» μετά από 16 χρόνια

Στο σημείο βρέθηκε προσωπικό του Λιμενικού Σώματος Κισάμου και Παλαιόχωρας, ενώ προληπτικά έφτασε και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή Κισάμου, με τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, να αναφέρει στο neakriti.gr πως δεν υπάρχει χώρος που να μπορεί να τους φιλοξενήσει.

Αρχικά, το ιστιοφόρο απομακρύνθηκε από την περιοχή, όμως από το σύνολο των περίπου 70 επιβαινόντων, κατάφεραν να αποβιβαστούν 8 ενήλικες και 3 ανήλικοι. Για αυτούς αναζητείται χώρος για να φιλοξενηθούν και να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Στην συνέχεια όμως, για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου που αρχικά είχε απομακρυνθεί, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πάρθηκε η απόφαση να οδηγηθούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και από εκεί με λεωφορεία στα Χανιά.

Η ρυμούλκηση του ιστιοφόρου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για τα άτομα αυτά, αν παραμείνουν στο νησί, πρέπει να βρεθεί χώρος ώστε να μπουν σε καραντίνα και να εξεταστούν τα έγγραφα τους.

Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία από το Λιμενικό Σώμα το περιστατικό θα αναλάβει η αστυνομία.

Χανιά: Θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων. Ήδη στο σημείο γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες ώστε να μπορεί να τους στεγάσει προσωρινά, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

Παράλληλα, στο σημείο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έχουν μεταφερθεί και οι πρώτοι 11 μετανάστες που αποβιβάστηκαν και έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος πρώτης υποδοχής. Μεταξύ τους είναι και τρία παιδιά.

Σε όλους τους μετανάστες που έχουν εντοπιστεί, έχει παρασχεθεί η ανάλογη φροντίδα.

Πηγή zarpanews.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χανιά: Σκάφος με 70 μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια παράλια της πόλης (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.