ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάος στον Λίβανο: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό (vids)

Λίβανος: Την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε τη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.
Χάος στον Λίβανο: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό (vids)

Λίβανος: Την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου του Λιβάνου, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι της Βηρυτού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ θα ανακοινώσει επισήμως την παραίτηση της κυβέρνησής του, με διάγγελμα προς το έθνος απόψε στις 19.30.

Η απόφαση ελήφθη υπό την πίεση στην κυβέρνηση από τις παραιτήσεις τεσσάρων υπουργών και 9 βουλευτών, ενώ ξεχειλίζει το κύμα οργής των Λιβανέζων, με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που κλιμακώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο υπουργός Υγείας, Χαμάντ Χασάν, είπε ότι ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ κατευθύνεται στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτηση σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου.

Στη Βηρυτό, μετά την απίστευτη τραγωδία στο λιμάνι στις 4 Αυγούστου, παραμένουν αγνοούμενοι περισσότεροι από 400 άνθρωποι, ενώ πάνω από 30.000 είναι οι άστεγοι, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των αρχών, η πρωτεύουσα του Λιβάνου μετρά 220 νεκρούς, 7.000 τραυματίες, εκ των οποίων οι 120 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 110.

Πηγές: ΕΡΤ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χάος στον Λίβανο: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.