×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Χάος στη Μυτιλήνη: «Πόλεμος» μεταξύ οργισμένων κατοίκων και προσφύγων (vid)


Sportime Team

Χάος στη Μυτιλήνη: «Πόλεμος» μεταξύ οργισμένων κατοίκων και προσφύγων (vid)


Στις φλόγες παραδόθηκε η προκυμαία της Μυτιλήνης μετά τις συγκρούσεις κατοίκων με μετανάστες, που κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λίγο μετά την καθιερωμένη υποστολή σημαίας στις 8 το βράδυ της Κυριακής 22/4, από στρατιωτικό άγημα, στην πλατεία Σαπφούς.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα που διαμαρτύρονταν για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης, από το καθεστώς Ερντογάν. Μετά το τέλος της τελετής οι συγκεντρωμένοι, κινήθηκαν στην πλατεία και απαίτησαν την εκκένωση της, από πρόσφυγες και μετανάστες.

H κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου, με τους διαμαρτυρόμενους να πετούν μπουκάλια, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στους μετανάστες. Το σκηνικό θύμιζε ήδη πεδίο μάχης, ενώ όταν έσπευσαν στο πλευρό των προσφύγων αλληλέγγυοι και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα…

Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να απωθήσουν τους εξαγριωμένους πολίτες μέχρι το δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρέμειναν στην πλατεία Σαπφούς, για να προστατεύουν τους μετανάστες, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να τερματίσουν την κατάληψη που πραγματοποιούν κάθε βράδυ, προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο. Πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 35 τραυματίες από τον πετροπόλεμο.

Δείτε το βίντεο:Sportime News