ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαράλαμπος Γώγος: «Οι μάσκες δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά» – Ο ίδιος το 2021 μιλούσε για «πολιτισμό της μάσκας»

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μετά από 3 χρόνια «θυμήθηκε» την ζημιά που κάνει η μάσκα στα παιδιά, ενώ ο ίδιος συνείσφερε τα μέγιστα για την επιβολή της.
Χαράλαμπος Γώγος: «Οι μάσκες δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά» – Ο ίδιος το 2021 μιλούσε για «πολιτισμό της μάσκας»

Μετά την όψιμη παραδοχή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, για το ότι οι μάσκες που επέβαλλε η κυβέρνηση στα σχολεία δημιούργησε ψυχικό τραύμα στα παιδιά, ένας εκ των «ειδικών» που πρωταγωνίστησαν στην καλλιέργεια κλίματος φόβου τον καιρό της πανδημίας, ο Χαράλαμπος Γώγος, μετά από… 3 χρόνια «ανακάλυψε» πως η χρήση μάσκας δημιούργησε ψυχολογικά, επικοινωνιακά και εκπαιδευτικά προβλήματα στα παιδιά!

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, απάντησε στην ερώτηση για το αν χρειάζεται να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες στα σχολεία:

«Στα σχολεία έχουμε ζήσει το θέμα αυτό με τα παιδιά ,της μάσκας και των περιορισμών, τα οποία δημιούργησαν πολλά προβλήματα και ψυχολογικά στα παιδιά και θέματα επικοινωνίας μεταξύ τους, με τους δασκάλους τους. Η εκπαιδευτική διαδικασία φυσικά δεν προβλέπει μάσκα, είναι κάτι ξένο αυτό για την εκπαιδευτική διαδικασία, θα έλεγα πως όχι, στα σχολεία δεν χρειάζεται μάσκα», είπε ο καθηγητής.

Θα έλεγε κανείς πως ο κ. Γώγος σχολιάζει σήμερα το θέμα σαν να βρισκόταν σε κάποιον άλλον… πλανήτη, όταν ο ίδιος ως μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας εισηγούταν τα πολύμηνα lockdowns και τα αυταρχικά μέτρα στα σχολεία, που ουσιαστικά τσάκισαν την ψυχική υγεία των παιδιών και τους προκάλεσαν σημαντικά μαθησιακά προβλήματα.

Το ακόμα πιο δυστυχές, είναι πως ενώ οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν τις παλαιότερες τοποθετήσεις του κ. Γώγου για την χρήση μασκών, κανένας δεν κάνει την παραμικρή νύξη για τις ευθύνες που του αναλογούν, ούτε ασκεί την παραμικρή κριτική στο ότι ο καθηγητής «τα γύρισε».

Ας θυμηθούμε μόνο, πως ο καθηγητής Γώγος όχι μόνο ήταν υπέρμαχος της χρήσης μάσκας, άλλα χαρακτηριστικά δήλωνε πως ο… πολιτισμός της μάσκας πρέπει να παραμείνει για πάντα! Επίσης ο κ. Γώγος δήλωνε πως ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκες ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ στα μέσα του 2021 παρουσίαζε το αφήγημα πως εάν φτάναμε σε ποσοστό ανοσίας 80-85% μέσω του μαζικού εμβολιασμού, «θα πετάξουμε τις μάσκες».

Ασφαλώς η ανοσία της αγέλης αποδείχθηκε υγειονομική φαντασίωση, καθώς πλήθος επιστημόνων – από τότε – διατύπωναν την άποψη πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να επιτευχθεί λόγω της φύσης του κορωνοϊού. Κι όμως αυτό το έωλο αφήγημα χρησιμοποιήθηκε για μήνες από «ειδικούς», ώστε να παραμείνουν σε ισχύ όλες οι υποχρεωτικότητες της κυβέρνησης, έμμεσες ή άμεσες.

Καταλαβαίνει κανείς πως είναι τουλάχιστον γραφικότητα αν όχι και τραγική αναλγησία, ένας ειδικός που συνεισέφερε τα μέγιστα για την καθιέρωση της μάσκας (και) στα σχολεία, να μιλάει σήμερα σαν ένας αμέτοχος παρατηρητής! Ο καθηγητής θα όφειλε να πει έστω ένα απλό και ανθρώπινο «συγγνώμη», για το μερίδιο ευθύνης του στην άθλια διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση στους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ψυχικές βλάβες χιλιάδες παιδιά.

https://rumble.com/embed/v1wqkrs/?pub=4

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαράλαμπος Γώγος: «Οι μάσκες δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά» – Ο ίδιος το 2021 μιλούσε για «πολιτισμό της μάσκας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.