ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαράλαμπος Γώγος: «Είμαστε ευάλωτοι στον ιό της γρίπης, γιατί φορούσαμε μάσκες 2 χρόνια»!

Οι ίδιοι «ειδικοί» που σιγόνταραν την κυβέρνηση για να εφαρμόσει υποχρεωτικότητα στις μάσκες, σήμερα λένε πως μας ζημίωσαν το ανοσοποιητικό!
Χαράλαμπος Γώγος: «Είμαστε ευάλωτοι στον ιό της γρίπης, γιατί φορούσαμε μάσκες 2 χρόνια»!

Ζημιογόνες οι μάσκες: Η μία μετά την άλλη έρχονται οι έμμεσες ή άμεσες παραδοχές από «ειδικούς» που πρωταγωνίστησαν στα τηλε – παράθυρα των ενημερωτικών εκπομπών, πως υγειονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τα προηγούμενα δυόμισι έτη, τελικά αποδεικνύονται λανθασμένα και ζημιογόνα για τους πολίτες.

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1, αναφέρθηκε στο θέμα της έξαρσης της γρίπης που παρατηρείται στη χώρα μας, και αποκάλυψε πως ένας λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι η εκτεταμένη χρήση της χειρουργικής μάσκας κατά τα προηγούμενα χρόνια!

Ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης παρουσιάζουν πενταπλασιασμό σε σχέση με το 2019, ο κ. Γώγος είπε συγκεκριμένα πως αυτή η έξαρση οφείλεται σε ένα σύνολο αιτιών, εκ των οποίων σημαντικός λόγος είναι το ότι για δύο χρόνια με τη συνεχή χρήση της μάσκας και όλα τα μέτρα, δεν υπήρξε η φυσιολογική ανοσοποίηση του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό της γρίπης.

Και έτσι, βλέπουμε πως λόγω της υποχρεωτικής μασκοφορίας που εφάρμοσε η κυβέρνηση και σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούσε κάθε όριο λογικής, τελικά οι πολίτες βρίσκονται έκθετοι απέναντι σε έναν εξίσου επικίνδυνο ιό, όπως είναι ο ιός της γρίπης.

Οι ίδιοι «ειδικοί» που έγιναν επιστημονικά «δεκανίκια» για να εφαρμοστούν οι ακραίες υποχρεωτικότητες που επέβαλλε η κυβέρνηση, σήμερα κάνοντας μια… χαλαρή παρατήρηση, αποκαλύπτουν πως οι υγειονομικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν, κατάφεραν την πλήρη αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, με συνέπεια να «θερίζει» το κύμα γρίπης.

Οι επιστήμονες που είχαν αντίθετη άποψη με τις υποχρεωτικότητες και έλεγαν πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού (με διατροφή, βιταμίνες, άσκηση κ.λπ), θυμόμαστε πως απομονώθηκαν από το επιστημονικό κατεστημένο της μαζικής υστερίας, και χαρακτηρίστηκαν στην καλύτερη περίπτωση ως «γραφικοί».

Και έτσι, στις συναθροίσεις, στην εργασία, στα προαύλια των σχολείων, ακόμα και στην πεζοπορία στο… ύπαιθρο, παντού η κυβέρνηση με τις ευλογίες των «ειδικών» υποχρέωνε τον κόσμο για χρήση μάσκας, και μάλιστα όρισε και τσουχτερά πρόστιμα για να επιβάλει το εν λόγω μέτρο. Ενώ μην ξεχνούμε πως υπήρξαν ακόμη και «ειδικοί» που δήλωσαν πως η χρήση μάσκας είχε… «εκπαιδευτικούς» λόγους!

Τελικά φαίνεται όμως πως το ανοσοποιητικό των πολιτών έγινε θυσία στον βωμό της εργαλειοποίησης της πανδημίας και ασφαλώς κανένας από τους «ειδικούς» και τους κυβερνητικούς δεν πρόκειται να αναλάβουν την ευθύνη για τα αυξημένα κρούσματα γρίπης που μπορούν να φέρουν ακόμα και αυξημένους θανάτους από τον ιό ή και γενικότερα την ευαλωτότητα των οργανισμών σε πλείστους άλλους ιούς.

Μετά την Ματίνα Παγώνη που «ανέκρουσε πρύμναν» λέγοντας πως δεν πρέπει «να φυλακίσουμε» τα παιδιά με υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία (άρα για 2 χρόνια ήταν «φυλακισμένα» άλλα κανένας «ειδικός» της τηλεόρασης δεν έλεγε τίποτα) και τον Γκίκα Μαγιορκίνη που είπε πως οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι «υγιής κανονικότητα», τώρα και ο Χαράλαμπος Γώγος αποδεικνύει πως οι ύστερες τοποθετήσεις του, δεν τιμούν τις πρώτες. Όμως ουδείς ασχολείται με τις «κυβιστήσεις» των ειδικών, τι και αν έχουν να κάνουν άμεσα με την προστασία της υγείας μας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαράλαμπος Γώγος: «Είμαστε ευάλωτοι στον ιό της γρίπης, γιατί φορούσαμε μάσκες 2 χρόνια»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.