ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: «Σαρωτικοί οι έλεγχοι στους 5.824 Έλληνες που βρίσκονται σε καραντίνα» (vid)

Κορονοϊός - Ελλάδα: Σε καραντίνα τέθηκαν 5.824 Έλληνες πολίτες, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.
Χαρδαλιάς: «Σαρωτικοί οι έλεγχοι στους 5.824 Έλληνες που βρίσκονται σε καραντίνα» (vid)

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, τις επόμενες ώρες και ημέρες θα πραγματοποιηθούν σαρωτικοί έλεγχοι με σκοπό την τήρηση της υποχρεωτικής απομόνωσης.

Ο κ Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα ενταθούν έλεγχοι ειδικότερα στους 5824 πολίτες που θεωρήθηκαν δυνητικές επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού και βρίσκονται σε καραντίνα σε όλη τη χώρα.

Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι μέχρι τώρα 825 πολίτες βγήκαν από την καραντίνα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.116 έλεγχοι και σε 92 πολίτες που εντοπίστηκαν έξω από τον τόπο διαμονής τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και πρόστιμα 5.000 ευρώ. «Δίνουμε τη δική μας μάχη σε αυτόν τον αόρατο και απρόβλεπτο εχθρό. Όσοι πιο αυστηρά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθουμε», υπογράμμισε.

«Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Η ελληνική κοινωνία, στο μεγαλύτερο μέρος της, επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, σε μία συγκυρία που μέχρι και πριν από μερικούς μήνες κάνεις δεν θα περίμενε να ζήσει. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Τσιόδρας: «26 οι νεκροί, 71 τα νέα κρούσματα»

Επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνισε ότι τα σώματα ασφαλείας έχουν δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας, μόνο για άσκηση των καθηκόντων τους. Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις τους ισχύει ό,τι και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι το επόμενο τριήμερο θα είναι σαρωτικοί. «Οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οσο πιο αυστηρά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη (26/3) ο κ. Χαρδαλιάς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: «Σαρωτικοί οι έλεγχοι στους 5.824 Έλληνες που βρίσκονται σε καραντίνα» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.