×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, σε κατ΄οίκον απομόνωση όσοι έρχονται από την Αλβανία


Sportime Team

Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, σε κατ΄οίκον απομόνωση όσοι έρχονται από την Αλβανία


Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, τόσο κατά την τέλεση του μυστηρίου όσο και στις μετέπειτα εκδηλώσεις.

 

-απαγορεύεται, επίσης, από την Τετάρτη (05/08) η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από τις 23:00 έως τις 07:00 προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των εισερχόμενων ατόμων ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει εκεί μόνιμο κλιμάκιο του στρατού και του ΕΟΔΥ.

-από τις 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται από την Αλβανία θα πρέπει να ακολουθεί 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.
εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου ενώ απαγορεύονται οι εκδηλώσεις σε πλοία.

Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να ανακοινώνει τον περιορισμό του ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των κρουσμάτων στην εκάστοτε περιοχή.

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, προσέθεσε.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ


Τελευταία Νέα