ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: Μόλις ένα κρούσμα από 21 πτήσεις εξωτερικού

Διαβάστε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας - Σε 21 πτήσεις από το εξωτερικό υπήρξε ένα μόνο κρούσμα
Χαρδαλιάς: Μόλις ένα κρούσμα από 21 πτήσεις εξωτερικού

Τα εισερχόμενα κρούσματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τόνισε στις ανακοινώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος επανέλαβε τα στάδια για το άνοιγμα της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε από τις 13 Μαΐου έχουν έρθει στη χώρα μας 21 πτήσεις με 2.336 επιβαίνοντες, από τους οποίος μόνον ο ένας βγήκε θετικός σε τεστ κορωνοϊού.

Μάλιστα, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες σύμφωνα με τον υφυπουργό έφτασαν στη χώρα μας τρεις πτήσεις transit από τη Γερμανία, οι οποίες προέρχοντας από χώρες με έντονα επιδημιολογικά φαινόμενα και κανένας επιβάτης από τους συνολικά 548 δεν βγήκε αρνητικό στον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται κατά την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

«Με την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε από 1η Ιουλίου για να ανοίξουμε με όρους απόλυτης ασφάλειας. Υπάρχει σχέδιο για όλα τα ζητήματα, πως γίνονται οι διακομιδές και οι έλεγχοι. Ανάλογα με τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες θα δρομολογούμε τους ελέγχους. Θα δώσουμε τη δυνατότητα επίσκεψης με πρώτο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας για ΑμΕΑ

Σε 21 πτήσεις από το εξωτερικό υπήρξε ένα μόνο κρούσμα. Οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί και όπου απαιτηθεί ακόμα και μετά το άνοιγμα όλων των αεροδρομίων» τόνισε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοινωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας για ΑμΕΑ.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ελλάδα: 2 θάνατοι και 3 κρούσματα, σε 24 ώρες (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: Μόλις ένα κρούσμα από 21 πτήσεις εξωτερικού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.