ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: «Eίχαμε 98 νέες εστίες φωτιάς»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την εξέλιξη των πυρκαγιών, που καίουν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε ότι 64 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη.
Χαρδαλιάς: «Eίχαμε 98 νέες εστίες φωτιάς»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την εξέλιξη των πυρκαγιών, που καίουν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε ότι 64 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Αυτές τις ημέρες αντιμετωπίζουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο σε ό,τι αφορά την ένταση των πυρκαγιών και των νέων εστιών σε όλη τη χώρα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκονται στη μάχη, βρίσκονται στο μέτωπο μέσα στη φωτιά.

Οι πυροσβέστες μας παλεύουν μέρα νύχτα, άυπνοι εδώ και μέρες για να σώζουν ζωές και να αντιμετωπίζουν τα πύρινα μέτωπα και τις νέες φωτιές, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και τη ζωή τους», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Τους ευχαριστούμε για όσα μας προσφέρουν σε συνεργασία με τους εθελοντές, που ρίχτηκαν στη μάχη υπό αντίξοες και συχνά πολύ επικίνδυνες και πρωτόγονες συνθήκες», συνέχισε.

 «Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία».

«Το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε 98 νέες ενάρξεις (σ.σ. νέες εστίες φωτιάς) και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούσαν σήμερα σε 154 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση των 14:30, ο υφυπουργός δήλωσε ότι οι εν εξελίξει πυρκαγιές ανέρχονταν σε 56.

 

Συνολικά 64 πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή ανοικτές, με σημαντικότερες εκείνες που εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, «όπου σήμερα αντιμετωπίσαμε νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά».

«Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και τον Μαραθώνα είναι σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στον σταθμό της Πάρνηθας, στις 14:47 οι ριπές των ανέμων μετρήθηκαν έως 8 μποφόρ – 66χλμ/ώρα, ευνοώντας τη δημιουργία νέων εστιών. Αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της Εθνικής οδού, κυρίως στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στη Βαρυμπόμπη και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα», συμπλήρωσε.

Τα θερμικά φορτία είναι υψηλότατα και επικίνδυνα και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, με σημαντικότερες τη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες, εξήγησε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: «Eίχαμε 98 νέες εστίες φωτιάς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.