Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προέβη σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προέβη σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας.

Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προέβη σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας.

«Η φωτιά άρχισε από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα. Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την έναρξη της πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «H φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21:45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ.

Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις.

Mέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο.

Θα είναι μια δύσκολη βραδιά. Ζητάμε σε όλους να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή σε επαγρύπνηση. Δίνουμε μάχη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες σε μια συγκυρία χρονική, η οποία δεν ευνοεί, όμως θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλος ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του κράτους είναι εκεί.

Δίνουμε τον αγώνα μας ώστε να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή και να έχουμε όσο το δυνατόν ελάχιστες υλικές ζημιές και βέβαια να περιορίσουμε την εκδήλωση και τη συνέχεια της πυρκαγιάς και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωτιά στον Σχίνο: Έως την Ικαρία o καπνός και η στάχτη