ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς – Έκτακτη Ενημέρωση: Θα είναι δύσκολη βραδιά – Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Σχίνο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προέβη σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας.
Χαρδαλιάς – Έκτακτη Ενημέρωση: Θα είναι δύσκολη βραδιά – Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Σχίνο

Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προέβη σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας.

«Η φωτιά άρχισε από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα. Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την έναρξη της πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «H φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21:45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ.

Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις.

Mέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο.

Θα είναι μια δύσκολη βραδιά. Ζητάμε σε όλους να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή σε επαγρύπνηση. Δίνουμε μάχη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες σε μια συγκυρία χρονική, η οποία δεν ευνοεί, όμως θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλος ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του κράτους είναι εκεί.

Δίνουμε τον αγώνα μας ώστε να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή και να έχουμε όσο το δυνατόν ελάχιστες υλικές ζημιές και βέβαια να περιορίσουμε την εκδήλωση και τη συνέχεια της πυρκαγιάς και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωτιά στον Σχίνο: Έως την Ικαρία o καπνός και η στάχτη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς – Έκτακτη Ενημέρωση: Θα είναι δύσκολη βραδιά – Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Σχίνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.