Σχεδόν βουρκωμένος εθεάθη ο Νίκος Χαρδαλιάς, θυμίζοντας τη στιγμή που ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε συγκινηθεί, όταν ο κορονοϊός είχε εμφανιστεί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκλεισε την ομιλία του την Παρασκευή (26/2) με τρεμάμενη φωνή, θυμίζοντας τη στιγμή που ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε συγκινηθεί.

H Πολιτική Προστασία, εκ μέρους του υφυπουργού, ευχαρίστησε τους πολίτες για τον ένα χρόνο πολύ σκληρής προσπάθειας τήρησης των μέτρων.

«Έναν χρόνο μετά δεν υποχωρούμε, όλοι είμαστε κουρασμένοι, αγχωμένοι αλλά όχι φοβισμένοι. Μας έχει στερήσει πολλά. Τα μικρά και μεγάλα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας χαρούμενη.

Ένα χρόνο μετά έχοντας κοπιάσει και παλέψει δίνουμε μία σειρά από μάχες για να φτάσουμε σιγά σιγά στην υπέρτατη νίκη.

Σας ευχαριστούμε για την κούραση που αντέχετε, για την μάσκα που δεν ξεχνάτε, για την φορά που είπατε όχι ενώ τόση ανάγκη είχατε να πείτε δεν πειράζει. Συνεχίζουμε και να είστε σίγουροι θα νικήσουμε.

Η αγωνία είναι να μείνουμε ασφαλείς έως το τέλος. Για κάποιους αυτό εξελίσσεται σε στοίχημα ζωής, στοίχημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, τους πολίτες. Ένα χρόνο μετά παλεύουμε χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν.

Ενα χρόνο μετά, βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ. χάρις στο εμβόλιο η ελευθερία δεν αργεί, σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει, για την κούραση που αντέχετε, για την μάσκα που δεν ξεχνάτε, για κάθε φορά που είπατε όχι, όταν τόσο ανάγκη είχατε να πείτε δεν πειράζει».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 27:00: