ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: «Έρχεται» ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Τα τέσσερα επίπεδα τοπικών μέτρων

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε μίνι lockdown σε Αχαΐα και Ιωάννινα
Χαρδαλιάς: «Έρχεται» ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Τα τέσσερα επίπεδα τοπικών μέτρων

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε μίνι lockdown σε Αχαΐα και Ιωάννινα.

6.233 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πλέον η κυβέρνηση θα παίρνει κατηγοριοποιημένα και στοχευμένα μέτρα για κάθε περιφέρεια, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά και με ασφάλεια η οικονομική και κοινωνική ζωή στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό θα παρουσιαστεί ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Θα υπάρχουν τέσσερα επίπεδα τοπικών μέτρων: 1 – ετοιμότητα, 2 – επιτήρηση, 3 – αυξημένη επιτήρηση, 4 – αυξημένος κίνδυνος.

Το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφέρεια θα κρίνεται από διάφορους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες, οι δείκτες πληρότητας για τα νοσοκομεία, η διαδικασία ιχνηλάτησης και άλλα.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

«Τα σχολεία μας είναι ασφαλή»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε και στοιχεία για τη διασπορά του κοροναϊού στα σχολεία.

14 σχολεία έχουν αναστείλει εντελώς τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα σε 144 σχολεία πανελλαδικά έχουν κλείσει λόγω περιστατικών κοροναϊού. Τα περισσότερα «λουκέτα» έχουν μπει, όπως είναι φυσικό, σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, μόνο το 0,016% της μαθητικής κοινότητας της χώρας έχει βρεθεί θετικό στον ιό. Τα κρούσματα αυτά είναι αποσπασματικά και σε διαφορετικές περιοχές γεωγραφικά.

Έτσι, όπως είπε ο υφυπουργός, «τα σχολεία μας είναι ασφαλή, δεν υπάρχει διασπορά».

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, θέλω να τονίσω την ανάγκη τήρησης των μέτρων παρά την κούραση και την κόπωση μπορεί δικαιολογημένα να αισθανόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, καταλήγοντας πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

ΠΗΓΗ: megatv.gr

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: «Έρχεται» ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Τα τέσσερα επίπεδα τοπικών μέτρων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.