ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή»

Ο Nίκος Χαρδαλιάς ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε εκτενώς για το πρόβλημα που υπάρχει και στην Ελλάδα με τον Κορονοϊό.
Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή»

Ο Nίκος Χαρδαλιάς ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε εκτενώς για το πρόβλημα που υπάρχει και στην Ελλάδα με τον Κορονοϊό.

Ο Nίκος Χαρδαλιάς άνοιξε τα χαρτιά του στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε για τη διαρκή μάχη απέναντι στην πανδημία του Kορονοϊού.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξενάγησε την κάμερα της εκπομπής στο «στρατηγείο» του, εκεί όπου λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση μεγάλων γεγονότων όπως οι σεισμοί, οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές.

«Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. «Έχουμε μια αύξηση κρουσμάτων στην Αττική. Θα μπορούσε να… σκάσει η Αττική. Το monitoring είναι καθημερινό. Τα σχολεία άνοιξαν επειδή δεν είχαμε ενδοσχολική διασπορά» σημείωσε. «Ήταν προτεραιότητά μας να ανοίξουν τα σχολεία» συμπλήρωσε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πιο αυστηρών μέτρων αν η κατάσταση με τον κορονοϊό δυσκολέψει. «Το Lockdown δεν είναι εύκολη απόφαση, υπάρχουν άνθρωποι από πίσω» ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι τελευταίοι κλάδοι που αναμένεται να ανοίξουν είναι η εστίαση και τα γυμναστήρια. Με περισσότερες πιθανότητες να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους πρώτα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ο υφυπουργός έκανε και αυτοκριτική τονίζοντας ότι έχουν γίνει λάθη, αλλά “εμείς δεν πετάμε ποτέ το μπαλάκι στους πολίτες.

Η σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Όπως χαρακτηριστικά είπε υπολογίζει ως φίλο τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. «Νομίζω μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει, στο τέλος θα μας μείνουν κάποιες φιλίες» σημείωσε.

Ερωτηθείς για όσα έχουν γραφτεί για καβγά μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι ενημέρωναν τους Έλληνες καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας ήταν ξεκάθαρος.

«Είναι ο απόλυτος μύθος ότι τσακωθήκαμε με τον Σωτήρη. Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο» περιέγραψε. «Δεν σας κρύβω ότι από την αρχή της πανδημίας ένας άνθρωπος με τον οποίο συνεργάζομαι κάθε ημέρα, όλη ημέρα είναι ο Σωτήρης. Ο Σωτήρης ακόμα και όταν αποφάσισε να μη συμμετέχει στις ενημερώσεις για να μπορέσει να υποστηρίξει την δουλειά του. Ο όγκος να έχεις μια συνέντευξη καθημερινή δεν είναι τόσο εύκολο στη διαχείριση, πόσο μάλλον για τον Σωτήρη που έχει την επιστημονική διαχείριση. Ο Σωτήρης από την πρώτη στιγμή κάνει τα ίδια πράγματα. Ασχολείται με την επιστημονική ανάλυση, την παρουσίαση των δεδομένων σε όλη την ομάδα και στον Πρωθυπουργό. Αυτό γίνεται κάθε Δευτέρα, κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή. Και κάθε ημέρα συμμετέχει στις τεχνικές συσκέψεις. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος με τον οποίο δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό να είμαστε μαζί στην καθημερινή διαχείριση είναι ο Σωτήρης.

Μαζί με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα είμαστε οι τρεις άνθρωποι που καθημερινά θα μιλήσουμε 3-4 φορές και θα κάνουμε σίγουρα τηλεδιάσκεψη για να δούμε τα δεδομένα και τη στρατηγική μας» πρόσθεσε. «Στις οικογένειες υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ειδικά με τον Σωτήρη δεν είχαμε ποτέ διαφορετική εκτίμηση. Συζητάμε τα πάντα, αξιολογούμε τα πάντα και συντριπτικά τις περισσότερες φορές συμφωνούμε για το πώς θα δράσουμε» υπογράμμισε.

Δείτε το Ά μέρος:

Δείτε το ‘Β μέρος:

Δείτε το ΄Γ μέρος:

ΛεΜπρόν: Η έντονη του λογομαχία με μία φίλαθλο των Χοκς (vid)

Ελληνοτουρκικά: Τρέχουν να εκσυγχρονίσουν τα F-16 τους οι Τούρκοι!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.