ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: «Κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τα μέτρα»

Αρνητικά 2.803 τεστ σε τουρίστες μετά την έναρξη των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία
Χαρδαλιάς: «Κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τα μέτρα»

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει ένα νέο γενικό lockdown.

«Τους προηγούμενους μήνες εμπλουτίσαμε την εργαλειοθήκη μας με στοχευμένα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους» εξηγεί ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις το προσεχές διάστημα, προς όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Πάντως αποκλείει ένα νέο γενικό lockdown και επισημαίνει ότι το ποσοστό των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλό.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισημαίνει ότι «δεν τίθεται θέμα για γενικό lock down και αυτό γιατί, (…..) τους προηγούμενους μήνες εμπλουτίσαμε την εργαλειοθήκη μας με στοχευμένα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους».

Τονίζει, ωστόσο, ο κ.Χαρδαλιάς ότι «…στόχος όλων θα πρέπει να είναι να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουμε κάθε είδους συγχρωτισμούς».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, ο κ.Χαρδαλιάς, τόνισε ότι «κάθε ημέρα έχουμε κατά μέσο όρο 40 δασικές πυρκαγιές και πολλές υπό δύσκολες συνθήκες. Το γεγονός ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε οφείλεται στα ακαριαία αντανακλαστικά των μηχανισμών μας, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών μας και σε όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία αλλά και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.»

Αρνητικά 2.803 τεστ σε τουρίστες μετά την έναρξη των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία

Εν τω μεταξύ, καλά ήταν τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ για κορωνοϊό που έγιναν τις πρώτες ημέρες μετά την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας. Στις 16 Ιουλίου έγιναν 1.437 τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, ήταν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια περιλαμβάνονταν απευθείας πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ, περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά επιδημιολογικά φορτία.

Σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Ιχνηλατήθηκαν οι επαφές τους και έχουν απομονωθεί.

Τα μαζικά τεστ στις πτήσεις από τη Βρετανία συνεχίζονται και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Τρίκαλα: ΕΔΕ στο νοσοκομείο για το ροζ σκάνδαλο (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: «Κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τα μέτρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.