ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: «Θα κλείσουμε τις λαϊκές, αν…»

Οι ανακοινώσεις του Σαββάτου (28/3)
Χαρδαλιάς: «Θα κλείσουμε τις λαϊκές, αν…»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις λαϊκές αγορές χτύπησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση του Σαββάτου (28/3) προς τους πολίτες της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε ειδική αναφορά στα όσα συμβαίνουν στις λαϊκές, όπου δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο Χαρδαλιάς είπε:

«Τίθεται σε εφαρμογή η άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr. Θα ζητούνται το ΑΜΚΑ και η είσοδος θα γίνεται μέσω των κωδικών του ΤΑΧΙS net. Ο φαρμακοποιός θα κάνει τη διαδικασία και ο πολίτης θα λαμβάνει την ενημέρωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω mail.

Διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία από αύριο μέχρι τις 15 Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, σε περίπτωση που η πτήση δεν έχει ως τελικό προορισμό την Αθήνα ή την Ελλάδα.

Το βράδυ της Παρασκευής φέραμε στην Ελλάδα 30 συμπατριώτες μας από το Χίθροου, οι οποίοι είχαν προβλήματα υγείας. Η κατάσταση δεν αφορά γενικό επαναπατρισμό, αλλά όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές. Σήμερα δεν ήταν η κατάσταση που έπρεπε. Ξεκαθαρίζουμε τα εξής. Από τη Δευτέρα, αν σε μία λαϊκή αγορά δεν τηρεί τα μέτρα, τότε θα υπάρξει οριστικό κλείσιμό της.

Σε λίγες ημέρες οι αιτήσεις των εθελοντών ανέρχονται στις 10.000 για βοήθεια όπου χρειαστεί ανάγκη.

Στο μέτωπο της καραντίνας, από τους συμπολίτες μας που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη, βρέθηκε ένα θετικό δείγμα. Σε εκείνους που γύρισαν από την Ισπανία, υπήρξε ένα κρούσμα ενός εκ των ταξιδιωτών, ο οποίος αρχικά είχε βρεθεί αρνητικός. Ξανακάναμε το τεστ, γιατί είχε συμπτώματα, και βρέθηκε θετικός».

Ελλάδα: 32 νεκροί – 95 νέα κρούσματα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: «Θα κλείσουμε τις λαϊκές, αν…»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.