ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάρρυ Κλυνν: Ένας χρόνος χωρίς τον αγαπημένο ηθοποιό

Ένας χρόνος χωρίς τον αγαπημένο μας Χάρρυ Κλυνν
Χάρρυ Κλυνν: Ένας χρόνος χωρίς τον αγαπημένο ηθοποιό

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Βασίλη Τριανταφυλλίδη ή όπως τον γνωρίζουμε καλύτερα, Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, στις  21 Μαΐου 2018.

Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1940 στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά, όντας από οικογένεια Ποντίων προσφύγων.

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το χώρο του θεάματος, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του όταν βρέθηκε σε μία βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη.

Από κει  ξεχώρισε και κέρδισε το πρώτο βραβείο, που ήταν ένα «εισιτήριο» για τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, η οποία και τον έφερε στην Αθήνα.

Σιγά-σιγά από το 1958 μέχρι το 1964 αρχίζει να γίνεται γνωστός, ξεχωρίζοντας με το ταλέντο του, την ευφυΐα του και φυσικά τη φυσιογνωμία του, που ήταν πραγματικά μοναδική.

Από κει και πέρα φεύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, προκειμένου να εργαστεί και μένει τελικά για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Στο Σικάγο παντρεύεται τη γυναίκα του Χαρίκλεια Μακρή, με την οποία κάνει και τρία παιδιά, με το πιο γνωστό, τον μετέπειτα σκηνοθέτη Νίκο Τριανταφυλλίδη.

Μετά από 10 χρόνια Λοιπόν αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου εκτοξεύεται και συμμετέχει σε ταινίες που άφησαν εποχή όπως, ο «Τραμπάκουλας», ο «ταξιτζής» και «γύφτος με τις πατάτες».

Ο αγαπημένος Χάρρυ Κλυνν ήταν πάντα πρωτοπόρος σε αυτά που έκανε και πάντα μοναδικός στο χιούμορ και στη σάτιρα, που δεν είχε όρια σχολιάζοντας κάθε πρόσωπο της επικαιρότητας.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ωστόσο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία έγιναν ακόμα χειρότερα όταν έχασε και τον γιο του Νίκο, το 2016.

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο σε ηλικία 78 ετών.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χάρρυ Κλυνν: Ένας χρόνος χωρίς τον αγαπημένο ηθοποιό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.