ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χαστούκι» και από Euractiv για τα PCR: «Οι Έλληνες είναι οι μόνοι πολίτες της ΕΕ που πληρώνουν για μοριακά τεστ»!

Ακόμα και ο ξένος τύπος, και συγκεκριμένα το Euractiv, αφιέρωσε εκτενές δημοσίευμα για τη μόνη χώρα που τα PCR πληρώνονται «χρυσά» από τους πολίτες.
«Χαστούκι» και από Euractiv για τα PCR: «Οι Έλληνες είναι οι μόνοι πολίτες της ΕΕ που πληρώνουν για μοριακά τεστ»!

Euractiv: Ενώ η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει στη χώρα μας, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα την κοροϊδία με τα μοριακά τεστ κορονοϊού (PCR tests), αδιαφορώντας για την καλύτερη ιχνηλάτηση της διασποράς και προτιμώντας να εξυπηρετεί συμφέροντα υπερκέρδους. Παρά τη γενικευμένη κατακραυγή που υπάρχει για τις υψηλές τιμές των test και τη μη συνταγογράφηση τους, η κυβέρνηση αρκέστηκε σε μια αστεία μείωση με πλαφόν στα 47 ευρώ.

Euractiv: «Σοβαρή οικονομική επιβάρυνση με τα PCR στην Ελλάδα»

Ένα νέο «χαστούκι» στην απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική που αφήνει ανυπεράσπιστους τους Έλληνες πολίτες στο έλεος της κερδοσκοπίας, ήρθε αυτή τη φορά από το Euractiv. Με ένα εκτενές δημοσίευμα περιγράφεται η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα για το θέμα των PCR test, ενώ αναφέρεται το θλιβερό (άλλα αληθινό) συμπέρασμα πως: «οι Έλληνες φαίνεται να είναι οι μόνοι πολίτες της ΕΕ που εξακολουθούν να πληρώνουν για να κάνουν ένα μοριακό test»!

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, στις πλείστες χώρες της ΕΕ, τα PCR συνταγογραφούνται από τα δημόσια συστήματα υγείας ή παρέχονται δωρεάν σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα. Ενδεικτικά, στη Γερμανία τα PCR είναι δωρεάν όταν συνταγογραφούνται σε συμπτωματικούς, το ίδιο και στην Ιταλία. Σε Αυστρία, Σερβία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία είναι δωρεάν κατόπιν συνταγογράφησης. Σε Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία τα test πληρώνονται επίσης από το κράτος, εφόσον υπάρξουν συμπτώματα ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Παρά το γεγονός πως η χώρα μετρά πάνω από 21.000 νεκρούς και τα κρούσματα καταγράφουν συνεχώς νέα ρεκόρ, η κυβέρνηση επιμένει να μην πιάνει επαφή με την πραγματικότητα ώστε να πράξει το απολύτως αυτονόητο. Αντ’ αυτού τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη κρατούν την τιμή του μοριακού σε εξοργιστικά υψηλή τιμή και αντιτείνουν το αστείο επιχείρημα πως τα PCR και τα Rapid test γίνονται και δωρεάν σε κρατικές δομές υγείας.

Όμως πρόκειται περί εμπαιγμού, διότι πρώτον: τα δωρεάν test σε κρατικές δομές προβλέπονται μόνο για εμβολιασμένους (άρα ούτε σε αυτή τη περίπτωση γίνεται καθολική ιχνηλάτηση του ιού άλλα επικρατεί ένας υγειονομικός ρατσισμός που δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά ανούσιο και επικίνδυνο διχασμό) και δεύτερον: εκ των πραγμάτων οι κρατικές δομές είναι ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία. Και κατά συνέπεια αναγκάζονται οι πολίτες να προσφύγουν σε ιδιώτες πληρώνοντας το πανάκριβο PCR. To σίγουρο είναι πως από όλη αυτή την κοροϊδία, κερδισμένος βγαίνει ο… κορονοϊός.

Δυστυχώς τα δωρεάν PCR test για όλους που ζητούν επιτακτικά οι πολίτες, παραμένει ουτοπικό αίτημα, με μια κυβέρνηση που κωφεύει και συνεχίζει να χρησιμοποιεί τραγελαφικές δικαιολογίες (από το ότι τα φθηνότερα PCR που πωλούνται στην Κύπρο είναι… κακής ποιότητας μέχρι και το ότι τα δωρεάν rapid θα μας φέρουν… μνημόνιο) ώστε να μην δυσαρεστήσει όσους θησαυρίζουν από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Δείτε τι αναφέρουν τα ελληνικά ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Χαστούκι» και από Euractiv για τα PCR: «Οι Έλληνες είναι οι μόνοι πολίτες της ΕΕ που πληρώνουν για μοριακά τεστ»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.