ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηνικολάου, Χρυσοχοΐδης, Κικίλιας ταινία Τζόκερ… μια Βοστώνη δρόμος

Η υπερβολική αστυνόμευση, οι Καρυάτιδες στο Ελληνικό και ένας Πρωθυπουργός που δέχεται ερωτήσεις… ροκ σταρ δεν δίνουν ελπίδα. Ο μικρός Παναγιώτης όμως, ναι…
Χατζηνικολάου, Χρυσοχοΐδης, Κικίλιας ταινία Τζόκερ… μια Βοστώνη δρόμος

Οι δεσμεύσεις είναι πολλές. Πάρα πολλές. Ο κόσμος περιμένει, αδημονεί, αλλά δεν θα κρίνει από το ξεκίνημα. Μια κυβέρνηση εξάλλου έχει και μια εύλογη περίοδο χάριτος. Κάτι σαν μήνα του μέλιτος που φυσικά κρατά παραπάνω από μήνα.

Οι τομείς που χρειάζονται μεταρρυθμίσεις εξάλλου είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί και μπόλικοι. Την πολιτική ανάλυση και την διαφορετική σκιαγράφηση του οικονομικού σκηνικού θα την κάνουμε άλλη στιγμή. Από το νέο χρόνο. Μπορούμε όμως να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα για τις εντυπώσεις. Αυτές, απέχουν από το να χαρακτηριστούν θετικές.

Πάντα παίζουν το ρόλο τους, πάντα προδίδουν διάθεση. Η ιστορία με την επένδυση στο Ελληνικό. Λίγο απασχολούσε τον κόσμο τι κτίριο θα είχε το καζίνο. Να προχωρήσει η επένδυση είναι το θέμα, για να δει πως κάτι κινείται. Το επιβλητικό κτίριο με της Καρυάτιδες στο Ελληνικό και ο τρόπος που το χειρίστηκαν επικοινωνιακά τα κυβερνητικά στελέχη ήταν από τα… άγραφα.

Να κάνουμε κουβέντα για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου; Ευθύνεται αυτός που παίρνει τη συνέντευξη, αλλά ήταν δουλειά (και) του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην επιτρέψει να βγει προς τα έξω αυτό το αποτέλεσμα. Ερωτηματολόγιο που θα περιμέναμε από την Ελεονώρα Μελέτη στα «μεσάνυχτα» του Alpha και όχι από τον έμπειρο παρουσιαστή. Το σκίτσο της Καθημερινής αποτύπωσε γλαφυρά και έξυπνα την πραγματικότητα. Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου δε, ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση προς τον Εκδότη, Αλέξη Παπαχελά.

Το τελευταίο χτύπημα ήταν οι αστυνομικοί έφοδοι σε κινηματογράφους για την ταινία του τζόκερ. Ένα φιλμ που καταπιάνεται με ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αυτό της ψυχικής διαταραχής και το πόσο σημαντικό είναι αυτά τα άτομα να χαίρουν ιατρικής παρακολούθησης με κρατικά κονδύλια. Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έσπευσε να βγάλει τον εαυτό του έξω από το πρόβλημα, διαχωρίζοντας τη θέση του από την αστυνομία. Μη τυχόν και τον πάρουν τα σκάγια.

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ

Το ευχάριστο νέο της ημέρας δεν ήταν άλλο από την εξέλιξη με το ταξίδι του Παναγιώτη – Ραφαήλ. Ο μικρός θα ταξιδέψει τελικά στη Βοστώνη και στη βαλίτσα του θα έχει την ελπίδα για ίαση και… ζωή. Ο κόσμος και τα χρήματα που συγκέντρωσε πίεσαν τον Υπουργείο Υγείας και τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος στην αρχή εξηγούσε για ποιο λόγο δεν μπορούσε να βοηθήσει το κράτος.

Τελικά βρέθηκε άκρη και με χειρισμούς που έκανε και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας. Τώρα όμως είναι αργά. Χάθηκε το timing και το μομέντουμ. Οι εντυπώσεις, τα μικρά καθημερινά πράγματα, οι λεπτομέρειες… Παίζουν ρόλο εξέχοντα και ως τώρα δεν το έχει αντιληφθεί η Κυβέρνηση. Η υπερβολική αστυνόμευση, οι Καρυάτιδες στο Ελληνικό και ένας Πρωθυπουργός που δέχεται ερωτήσεις… ροκ σταρ δεν δίνουν ελπίδα. Ο μικρός Παναγιώτης όμως, ναι…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χατζηνικολάου, Χρυσοχοΐδης, Κικίλιας ταινία Τζόκερ… μια Βοστώνη δρόμος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.