ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χίος: ΜΑΤ με πολιτικά «έσπαγαν» και φώναζαν «τουρκόσποροι» (vid)

Πεδίο μάχης θυμίζει η Χίος με όσα γίνονται εκεί τις τελευταίες μέρες. Η έκταση των επεισοδίων ήταν τέτοια, μάλιστα, που η κυβέρνηση με απόφασή της ζήτησε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ το πρωί της Πέμπτης (27/2). Ακόμα, όμως, και στο… παρά ένα είχαμε συγκρούσεις. Κόσμος πήγε προς το λιμάνι κατά την αποχώρηση των ΜΑΤ. Εκεί η...
Χίος: ΜΑΤ με πολιτικά «έσπαγαν» και φώναζαν «τουρκόσποροι» (vid)

Πεδίο μάχης θυμίζει η Χίος με όσα γίνονται εκεί τις τελευταίες μέρες. Η έκταση των επεισοδίων ήταν τέτοια, μάλιστα, που η κυβέρνηση με απόφασή της ζήτησε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ το πρωί της Πέμπτης (27/2).

Ακόμα, όμως, και στο… παρά ένα είχαμε συγκρούσεις. Κόσμος πήγε προς το λιμάνι κατά την αποχώρηση των ΜΑΤ. Εκεί η πλειοψηφία των αστυνομικών ήταν με πολιτικά. Λίγοι ήταν οι ένστολοι βάσει των βίντεο που έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Οι ντόπιοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ τους χαρακτήριζαν τουρκόσπορους! Κάποιοι άλλοι πήραν κράνη και ρόπαλα και έριχναν χημικά και πέτρες προς τους συγκεντρωμένους πολίτες, ενώ ορισμένοι πήδησαν και την περίφραξη του λιμένα ώστε σπάσουν τα λίγα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί.

Προπηλακίστηκαν ακόμη και άνδρες του λιμενικού σώματος που ήταν στο λιμάνι προκειμένου να βοηθήσουν την αποχώρηση των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα κυνηγήθηκε κόσμος ακόμη και πάνω στα υψώματα, ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά πίσω από τον λιμενικό σταθμό των Μεστών.

Χίος και Λέσβος είναι τα δύο νησιά που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτές τις μέρες με όλα όσα έχουν γίνει. Υπάρχει μία αισιοδοξία πως θα πέσουν ως έναν βαθμό οι τόνοι μετά από την επιλογή της κυβέρνησης να πάρει τα ΜΑΤ. Μένει να φανεί και στην πράξη αυτό.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χίος: ΜΑΤ με πολιτικά «έσπαγαν» και φώναζαν «τουρκόσποροι» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.