ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χίος: Mini ρουκετοπόλεμος λόγω της πανδημίας

Στην Χίο μπορεί οι συνθήκες να μην ευνόησαν λόγω της κατάστασης με τον Κορονοϊό αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ρουκετατζήδες να τηρήσουν το έθιμο.
Χίος: Mini ρουκετοπόλεμος λόγω της πανδημίας

Χίος: Στην Χίο μπορεί οι συνθήκες να μην ευνόησαν λόγω της κατάστασης με τον Κορονοϊό αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ρουκετατζήδες να τηρήσουν το έθιμο.

Χίος: To Πάσχα ένα από τα πιο γνωστά έθιμα που διεξάγονται στην Ελλάδα, είναι στην Χίο ο ρουκετοπόλεμος. Παρόλα αυτά όπως και τόσα άλλα πράγματα στην χώρα δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί όπως συνηθίζονται πριν από το Κορονοϊό.

Παρόλα αυτά όλη αυτή η κατάσταση δεν εμπόδισε κάποιος ρουκετατζήδες να κατασκευάσουν και να ρίξουν κάποιες ρουκέτες για να τηρήσουν το έθιμο, ώστε ο πασχαλινός ουρανός του Βροντάδου να θυμίσει κάτι από την προ πανδημίας εποχή.

Έτσι την Μεγάλη Παρασκευή όσοι βρίσκονταν στα μπαλκόνια τους στην περιοχή της Δασκαλόπετρας απόλαυσαν το θέαμα της ρίψης ρουκετών προς τη θάλασσα.

Το βίντεο είναι του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Νύκτα.

Ανάσταση: Τι ώρα θα γίνει – Όλα τα μέτρα</a

Survivor: Πόσα χρήματα έβγαλε ο Αλέξης Παππάς – Οι προτάσεις που έχει δεχτεί

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χίος: Mini ρουκετοπόλεμος λόγω της πανδημίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.