ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χίος: Συμβόλαιο θανάτου εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Τη βελτίωση της υγείας του δημοσιογράφου, περιμένουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των προσώπων από τα οποία ο Στέφανος Χίος πυροβολήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι  έξω από το σπίτι που ο Στέφανος Χίος διαμένει στα Βριλήσσια και ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε δύο φορές, με αποτέλεσμα να...
Χίος: Συμβόλαιο θανάτου εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Τη βελτίωση της υγείας του δημοσιογράφου, περιμένουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των προσώπων από τα οποία ο Στέφανος Χίος πυροβολήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι  έξω από το σπίτι που ο Στέφανος Χίος διαμένει στα Βριλήσσια και ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε δύο φορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο λαιμό και τα πλευρά.

Ακόμα και το ενδεχόμενο της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά ενός ενόπλου τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι αστυνομικοί αναμένουν τη βελτίωση της υγείας του για να του πάρουν κατάθεση προκειμένου να συλλέξουν περισσότεροι στοιχεία και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του

Η ώρα ήταν περίπου 2 τα ξημερώματα όταν ο Στέφανος Χίος έφτασε με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Οι δράστες τού είχαν στήσει καρτέρι.

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντέδρασε ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού. Ο ένοπλος ξαφνιάστηκε αλλά συνέχισε να πυροβολεί. Δυο βολίδες καρφώθηκαν στο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το όπλο μπλόκαρε. Ο Στέφανος Χίος άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ η γυναίκα του που ήταν στο σπίτι βγήκε να δει τι συμβαίνει, την στιγμή που ο ένοπλος και ένας συνεργός του τρέπονταν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος φέρεται να πρόλαβε να είπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, τον πλησίασε από την πλευρά του οδηγού την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η σύζυγός του είπε πως υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός και φωνές.

Ο Στέφανος Χίος τραυματισμένος οδήγησε ως το «Σισμανόγλειο», ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο ΚΑΤ με ασθενοφόρο.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής περισυνέλλεξαν από το σημείο της ένοπλης επίθεσης κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών για να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Πηγή: megatv.com

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χίος: Συμβόλαιο θανάτου εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.