ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς αλλαγές ο φετινός ΕΝΦΙΑ – Την Παρασκευή τα εκκαθαριστικά (vid)

Μήνας φορολογικών υποχρεώσεων είναι ο Σεπτέμβριος, αφού στις 25 του μήνα θα γίνει ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.
Χωρίς αλλαγές ο φετινός ΕΝΦΙΑ – Την Παρασκευή τα εκκαθαριστικά (vid)

Μήνας φορολογικών υποχρεώσεων είναι ο Σεπτέμβριος, αφού στις 25 του μήνα θα γίνει ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Όπως τόνισε ο Ντίνος Σιωμόπουλος,, το φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με το περσινό για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, ωστόσο υπήρξε μια καθυστέρηση στην έκδοση των εκκαθαριστικών λόγω των αλλαγών που έκανε η κυβέρνηση για τα 28 νησιά και των αλλαγών αντικειμενικών αξιών σε ορισμένες περιοχές (Φιλοθέη, Ψυχικό, Δελφοί κα).

Επίσης, συμπλήρωσε πως σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών δίνεται μάχη για να προλάβουν να αναρτηθούν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά την Παρασκευή, όπως είχε προαναγγείλει ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταϊκούρας.

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες που επλήγησαν στις πρόσφατες καταστροφές από την κακοκαιρία, η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου σημείωσε πως δεν διαγράφονται οι οφειλές τους, ωστόσο θα υπάρξει μια παράταση στην αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων. «Είναι παράλογο, αλλά το κράτος υπολογίζει την ακίνητη περιουσία που είχε κάποιος την 1η Ιανουαρίου, ακόμα και αν έχει γκρεμιστεί τώρα» πρόσθεσε.

Αγωνία για την τηλεργασία

Για το ζήτημα της τηλεργασίας, που ενδιαφέρει αρκετούς εργαζόμενους, Ντίνος Σιωμόπουλος και Σάντρα Γεράγγελου σημείωσαν πως ο εργοδότης δεν μπορεί να αλλάξει τη σύμβαση του εργαζόμενου, ο οποίος θα λάβει το σύνολο της αμοιβής του από την εργασία του.

Τέλος, για το ζήτημα των αδήλωτων τετραγωνικών η κυρία Γεράγγελου πρόσθεσε πως δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη παράταση για τη δήλωσή τους, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα πρέπει να δηλωθούν μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αλλά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα και τα οικόπεδα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χωρίς αλλαγές ο φετινός ΕΝΦΙΑ – Την Παρασκευή τα εκκαθαριστικά (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.