ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς φρένο η «καταιγίδα» των απάνθρωπων πλειστηριασμών: Έξωση με ΜΑΤ σε πενταμελή οικογένεια – Τη σταμάτησαν διαμαρτυρόμενοι πολίτες

Η οικογένεια είχε ζητήσει διακανονισμό, άλλα δόθηκε εντολή για έξωση εν αγνοία τους - Η γειτονιά ξεσηκώθηκε και την απέτρεψε προσωρινά
Χωρίς φρένο η «καταιγίδα» των απάνθρωπων πλειστηριασμών: Έξωση με ΜΑΤ σε πενταμελή οικογένεια – Τη σταμάτησαν διαμαρτυρόμενοι πολίτες

Έξωση σε οικογένεια: Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως με 6.600 ευρώ θα… ξαναφτιάξουν την κατεστραμμένη ζωή τους οι πλημμυροπαθείς που χτυπήθηκαν από την καταιγίδα «Daniel», μια άλλη «καταιγίδα» χτυπάει αλύπητα όχι μόνο έναν νομό, άλλα όλο το πανελλήνιο. Είναι η «καταιγίδα» των ληστρικών funds και των τραπεζών που λεηλατούν το βιος των Ελλήνων υπό την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ολόκληρες περιουσίες, όνειρα και κόποι μιας ζωής κατασπαράζονται από τα «κοράκια» των funds χωρίς καμία διάκριση, και οι καταγγελίες για βάρβαρο ξεσπίτωμα πολιτών έχουν γίνει καθημερινές πλέον. Όπως έχει φανεί από τα τραγικά περιστατικά εξώσεων που έχουν βγει στη δημοσιότητα, από τη μαζική έφοδο των τραπεζών και των Offshore εταιριών στην ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού δεν εξαιρούνται ούτε ανάπηροι, ούτε καρκινοπαθείς και βαριά άρρωστοι, ούτε άνεργοι, άλλα ούτε και τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες.

Μια 5μελής οικογένεια με τρία παιδιά έχασε το σπίτι της στο Αιγάλεω σε πλειστηριασμό και καλείται να μείνει στον δρόμο από τη μία στιγμή στην άλλη. Όπως εξήγησε στο OPEN ο Περικλής Φρυγανάς, η οικονομική κρίση τον κατέστρεψε οικονομικά και από ένα διάστημα και έπειτα δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις των δύο δανείων που είχε πάρει, αφού ο ίδιος είναι άνεργος και μόνο το ένα από τα παιδιά του εργάζεται.

Αυτό δυστυχώς είναι το δράμα που συμβαίνει σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες με την «υπογραφή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Άρειου Πάγου. Αντί να ισχύει μια προνομιακή πολιτική για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες που να εξασφαλίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας, μια ολόκληρη 5μελης οικογένεια πετιέται στον δρόμο σαν να είναι άχρηστο «βάρος» που εμποδίζει την ανεξέλεγκτη βιομηχανία της εκμετάλλευσης ακινήτων.

Η μόνη παρήγορη εξέλιξη σε αυτό το δράμα που περνάει αυτή η οικογένεια, είναι ότι υπήρξε δυναμική κινητοποίηση του κόσμου που μαζεύτηκε στην οδό Βορείου Ηπείρου στο Αιγάλεω για να διαμαρτυρηθούν για την έξωση, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί δυνάμεις των ΜΑΤ για να επιβλέψουν τη διαδικασία έξωσης!

Τελικά λόγω των έντονων διαμαρτυριών, η έξωση απετράπη προς το παρόν. Αυτή είναι και η μεγάλη δύναμη της γειτονιάς όπου οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους, και διαθέτουν ακόμα την αίσθηση της αλληλοεξάρτησης και της αλληλοβοήθειας. Η αλληλεγγύη είναι η τελευταία γραμμή άμυνας, αφού το κράτος έχει αφήσει αβοήθητες τις περιουσίες των πολιτών.

Το fund υποστήριξε ότι θα επανεξετάσει το αίτημα του πρώην ιδιοκτήτη να μείνει στην οικία προσωρινά με ένα συμβολικό ενοίκιο, το οποίο είχε απορρίψει πριν λίγο διάστημα, ωστόσο η φαινομενική οπισθοχώρηση του fund σε καμία περίπτωση δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς από πλευράς της οικογένειας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χωρίς φρένο η «καταιγίδα» των απάνθρωπων πλειστηριασμών: Έξωση με ΜΑΤ σε πενταμελή οικογένεια – Τη σταμάτησαν διαμαρτυρόμενοι πολίτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.