ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματιστήριο: Γερή άνοδος – Η Ουκρανία έφερε αλλαγές!

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να υπερβεί τον μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών
Χρηματιστήριο: Γερή άνοδος – Η Ουκρανία έφερε αλλαγές!

Χρηματιστήριο: Οι τελευταίες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία έφεραν αισιοδοξία, η οποία αποτυπώνεται και στην οικονομία.

Οι επενδυτές διαβλέπουν λιγότερο ρίσκο και περισσότερες αγοραστικές ευκαιρίες, απόρροια του θετικού προσήμου των συζητήσεων.

Τα υψηλά μερίσματα και τα εταιρικά μεγέθη, κρατούν στιβαρά την εγχώρια αγορά.

Τα χαμόγελα επανήλθαν, λοιπόν, και μαζί η επιστροφή του Γενικού Δείκτη στις 890 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να υπερβεί τον μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών (ΚΜΟ 200), καταγράφοντας «ράλι» της τάξης του 5,5% μέσα σε δύο ημέρες (3,25% σήμερα και 2,2% χθες).

Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων διαμορφώθηκε σε 25 μονάδες (από 868,12 έως 893,06 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να ανεβάζει στροφές και να καθορίζεται στα 98,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική αγορά έδωσε συνέχεια στο χθεσινό +2,2%, με αποτέλεσμα να φθάσει στη ζώνη των 890 μονάδων, υπερβαίνοντας το πρώτο σημαντικό εμπόδιο στη δύσκολη και μακρά πορεία επιστροφής στα προ-πολέμου επίπεδα (950 μονάδες).

Οι αντιστάσεις, μάλιστα, των 880 – 885 μονάδων αποτελούσαν και τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών (ΚΜΟ 200).

Γιατί ήρθε η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Η Ρωσία ξεκίνησε ήδη να αποσύρει ορισμένες από τις στρατιωτικές τις δυνάμεις στα περίχωρα του Κιέβου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν δύο κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στην στρατηγική του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά την άποψη των ΗΠΑ, δεν πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη προσαρμογή για ανασυγκρότηση, αλλά για μια πιο μακροπρόθεσμη κίνηση, καθώς η Ρωσία έρχεται αντιμέτωπη με την αποτυχία της να προχωρήσει στρατιωτικά στη βόρεια Ουκρανία.

Παράλληλα, ρωσικές πηγές σημειώνουν πως το Κίεβο συζητά οι εγγυήσεις ασφαλείας να μην ισχύουν για το έδαφος της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Ρεπορτάζ για τις διαπραγματεύσεις:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρηματιστήριο: Γερή άνοδος – Η Ουκρανία έφερε αλλαγές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.