Είδος πολυτελείας αναμένεται να γίνουν τα κεράσια καθώς οι αυξήσεις στην τιμή τους το επόμενο διάστημα δεν θα έχουν προηγούμενο.

Είδος πολυτελείας αναμένεται να γίνουν τα κεράσια καθώς οι αυξήσεις στην τιμή τους το επόμενο διάστημα δεν θα έχουν προηγούμενο.

Αυξήσεις σοκ στα κεράσια, με τους καταναλωτές να μην μπορούν να τα πλησιάσουν, τους παραγωγούς να το σκέφτονται πολύ αν θα πάνε στις λαϊκές και σε πολλές λαϊκές να μην υπάρχει κεράσι ούτε για δείγμα.

Μάλιστα παρατηρούνται πολλά φαινόμενα αισχροκέρδιας, κάνοντας το γνωστό και αγαπημένο φρούτο πολλών για το καλοκαίρι, να μετονομαστεί σε… πικρά κεράσια!

Έτσι οι καταναλωτές απλά τα βλέπουν και δεν μπορούν να τα αγοράσουν, ενώ και οι πωλητές στις λαϊκές αγορές το σκέφτονται πολύ αν θα προμηθευτούν το κεράσι.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους παραγωγούς, καθώς καταγγέλλουν ότι όταν… τολμούν να πάνε το προϊόν τους στις αγορές πολλές φορές τα γυρνάνε πίσω από τον πάγκο απούλητα!

Είναι χαρακτηριστικό οι τιμή τους ανά κιλό τιμάται πλέον από 3 ευρώ έως και 18 ευρώ (στα πρώιμα), ενώ ένας πολίτης είπες ότι είδε τιμή ακόμη και στα 20 ευρώ το κιλό!

Η δικαιολογία που ακούγεται για την ραγδαία αύξηση των τιμών στα κεράσια είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία που έχει αυξήσει τις τιμές των καυσίμων, θα πει μια ιδιοκτήτρια μανάβικου.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί πάγκοι λαϊκών αγορών να είναι άδειοι από κεράσια και τους καταναλωτές να μην βρίσκουν το νόστιμο αυτό φρούτο.

Μάλιστα… καραμπόλα δημιουργείται από όλο αυτό σκηνικό καθώς ακριβαίνουν και όλα τα γλυκά που έχουν κεράσια, όπως οι τούρτες και τα παγωτά!

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ