ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγη: Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της εγκληματικής οργάνωσης στη Νίκαια

Ελεύθερος από τις φυλακές θα αφεθεί ο Γιώργος Πατέλης μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.
Χρυσή Αυγη: Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της εγκληματικής οργάνωσης στη Νίκαια

Χρυσή Αυγή: Ο Γιώργος Πατέλης υπήρξε ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» της Χρυσής Αυγής με σημαντική δράση γύρω από την περιοχή της Νίκαιας.

Ο ίδιος βέβαια όταν ήρθε η ώρα της εκδίκασής του έγινε γνωστός για την κατάρρευσή του την ώρα της διαδικασίας χάνοντας τις αισθήσεις του.

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών ως ηγετικό στέλεχος στη Χρυσή Αυγή ενώ μάλιστα φέρεται να είχε και έντονη δραστηριότητα την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς ήταν κοντά με τον δολοφόνο του, Γιώργο Ρουπακιά.

Για την διεκδίκηση της αποφυλάκισής του, η πλευρά του Γιώργου Πατέλη επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του φυλακισμένου ενώ προσκόμισε και τις ενδεικτικές ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών εξέτασε την αίτηση και την έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία. Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε στην αποφυλάκιση του πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρυσή Αυγη: Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της εγκληματικής οργάνωσης στη Νίκαια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.