ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Φυλάκιση σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών
Χρυσή Αυγή: Φυλάκιση σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση

Χρυσή Αυγή: Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στους πρώην βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Τιμωρήθηκαν για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή, πριν από περίπου έξι χρόνια.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι δικάζονται παράλληλα ως μέλη της ηγετικής ομάδας σε εγκληματική οργάνωση, ήταν απόντες από το δικαστήριο.

Η υπεράσπιση των δύο πρώην βουλευτών ζήτησε την απαλλαγή τους επικαλούμενη «νομική πλάνη», καθώς όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, οι εντολείς τους «θεώρησαν πως δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», αφού «σε περιοχές της χώρας οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο».

Κάντε Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook για να μαθαίνετε με υπευθυνότητα και άποψη ό,τι συμβαίνει στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο. Η ομάδα του Sportime είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Στείλτε στο Inbox για όποια απορία έχετε και θα λάβετε άμεση απάντηση. Ένα Like και… μένεις ενημερωμένος όλο το 24ωρο σχετικά με όσα γίνονται!

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής.

Τα «όργανα της τάξης» είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων οι δύο τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες που συνελέγησαν και μετά τις βαλλιστικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

Διαβάστε ακόμη:

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι από το δικαστήριο Λαγός και Μίχος

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρυσή Αυγή: Φυλάκιση σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.