ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Πότε θα συλληφθούν οι καταδικασθέντες – Οι υποψήφιες φυλακές

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής μέχρι και τη σύλληψη των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, διευκρινίζει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Ποιες είναι οι υποψήφιες φυλακές… Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Facebook έγραψε: Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής θα τελειώσει όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία επί...
Χρυσή Αυγή: Πότε θα συλληφθούν οι καταδικασθέντες – Οι υποψήφιες φυλακές

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής μέχρι και τη σύλληψη των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, διευκρινίζει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Ποιες είναι οι υποψήφιες φυλακές…

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Facebook έγραψε:

Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής θα τελειώσει όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία επί της αναστολής ή όχι των ποινών. Εφόσον το δικαστήριο απορρίψει τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναστολή εκτέλεσης των ποινών που τους επιβλήθηκαν και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αρμόδιος για την επιλογή του Καταστήματος Κράτησης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών.
Η διαδικασία προβλέπει την εμφάνιση των καταδικασθέντων στην Εισαγγελία, είτε μετά από σύλληψη είτε αυθορμήτως. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης.
Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε όλες οι ελληνικές φυλακές να διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή, καθώς και το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας, για κάθε κρατούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρυσή Αυγή: Οι τελικές ποινές στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Σημειώνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα όλοι όσοι καταλήξουν στη φυλακή, θα οδηγηθούν σύμφωνα με πληροφορίες , σε καταστήματα ασφαλείας εκτός Αττικής, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση- καραντίνα για 14 ημέρες, λόγω κορονοϊού Covid-19.

Παράλληλα, στις υποψήφιες συγκαταλέγονται οι φυλακές: Κέρκυρας, Τρικάλων, Δομοκού,Μαλανδρίνου, Αγίου Στεφάνου, ενώ στις «αποκλεισμένες» είναι ο Κορυδαλλός για τον οποίο έχει γίνει ειδική σύσταση να μην οδηγηθούν εκεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρυσή Αυγή: Πότε θα συλληφθούν οι καταδικασθέντες – Οι υποψήφιες φυλακές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.