ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήστος Σταϊκούρας: Μετά από τα «golden boys» Χατζηδάκη στη ΔΕΗ, παραδέχτηκε και αυτός «χρυσά» μπόνους προς τραπεζίτες

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπεραμύνθηκε της διάταξης που ευνοεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών και φέρνει χρυσά μπόνους από το 2023.
Χρήστος Σταϊκούρας: Μετά από τα «golden boys» Χατζηδάκη στη ΔΕΗ, παραδέχτηκε και αυτός «χρυσά» μπόνους προς τραπεζίτες

Χρήστος Σταϊκούρας: Την πολιτική των υπέρογκων αμοιβών, την κουλτούρα των χρυσών μπόνους, και την υποστήριξη των golden boys, συνεχίζει ακάθεκτα η κυβέρνηση σε όλους τους κρατικοδίαιτους τομείς που απομυζούν την ελληνική οικονομία.

Μπορεί στην κυβέρνηση να πήρε 11 ολόκληρους μήνες για να… «ανακαλύψει» πως η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μια ληστρική χρέωση κερδοσκοπίας, άλλα – όλα κι όλα – στην εξασφάλιση των προνομίων των golden boys, επιδεικνύει αστραπιαία αντανακλαστικά.

Και έτσι, μετά τα μπόνους των στελεχών της ΔΕΗ με διευθυντικές θέσεις που περιέργως… αυγατίζουν (τρανταχτό παράδειγμα πως δόθηκαν 5.270.000 ευρώ για αμοιβές στελεχών το 2021, το κόστος διοίκησης αυξήθηκε κατά 65%, ενώ αυξήθηκαν οι γενικές διευθύνσεις και οι διευθύνσεις της ΔΕΗ), ο Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχθηκε πως στρώνεται «χρυσό» χαλί και για τους τραπεζίτες, από το επόμενο έτος.

Ο υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, απαντώντας σε σχετική καταγγελία της αρμόδιας τομεάρχου του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου, πως με διάταξη του σχεδίου νόμου «ξεκλειδώνει η κούρσα χορήγησης μπόνους από το 2023 στα τραπεζικά στελέχη».

Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε πάνω στο ζήτημα, πως η κυβέρνηση «πιστεύει σε ένα υγιές, σταθερό και εύρωστο τραπεζικό σύστημα, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενώ εσείς θέλετε παράλληλα τραπεζικά συστήματα υπό κρατικό έλεγχο – βλέπε βοσκοτόπια». Ακόμα αναφέρθηκε σε επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην «ευρωπαϊκή κανονιστική κανονικότητα», ενώ υπεραμύνθηκε της σκανδαλώδους εύνοιας προς τις τράπεζες, σχολιάζοντας πως τα μπόνους θα δίνονται μόνο εφόσον οι τράπεζες πετυχαίνουν τους στόχους τους. Ασφαλώς ο υπουργός δεν έδειξε την παραμικρή πρόθεση να υποχωρήσει στη διάταξη που «χρυσώνει» τους τραπεζίτες.

Την ώρα που χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις παραμένουν αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό, η κυβέρνηση μεροληπτεί προκλητικά και νομοθετεί υπέρ των παχυλών μπόνους προς τις τράπεζες. Και ο απλός πολίτης παραμένει αφημένος στην τρικυμία της ακρίβειας, ακούγοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη να του λέει «διαλέξτε ή πανάκριβη βενζίνη ή συντάξεις».

Είναι ενδεικτικό των προτεραιοτήτων που θέτει η κυβέρνηση, το ότι ενώ καραδοκεί η απειλή μιας σοβαρής επισιτιστικής κρίσης σε ολόκληρη την κοινωνία, ο Χρήστος Σταϊκούρας κοιτάζει πώς να στηρίξει τα συμφέροντα κάποιων μειοψηφιών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή που για άλλη μια φορά εξασφαλίζεται η ευημερία των τραπεζών, η ΝΔ συνεχίζει να χρωστά περί τα 381 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες, και αυτομάτως δημιουργείται ένας συνειρμός στο γιατί η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να παραμένει ο σημαντικότερος «χορηγός» των τραπεζών…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρήστος Σταϊκούρας: Μετά από τα «golden boys» Χατζηδάκη στη ΔΕΗ, παραδέχτηκε και αυτός «χρυσά» μπόνους προς τραπεζίτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.