ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χτυπάνε τον κοσμάκι στην τσέπη για να κάνει το εμβόλιο – Ποιος μιλά για την υγεία του

Τα νέα μέτρα δείχνουν μια διάθεση εξαναγκασμού των πολιτών προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο χτυπώντας τις τσέπες τους.
Χτυπάνε τον κοσμάκι στην τσέπη για να κάνει το εμβόλιο – Ποιος μιλά για την υγεία του

Εμβόλιο: Αδιανόητα ήταν τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με τα νέα μέτρα που ακροβατούν ανάμεσα στη λογική και την παράνοια χτυπώντας και ζημιώνοντας πολλούς επαγγελματικούς κλάδους της χώρας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω των νέων μέτρων των οποίων ανακοίνωσε χθες (24/8) ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δείχνει μια διάθεση περισσότερο εκδικητικότητας και λιγότερα πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών καθώς το οικονομικό πλήγμα που δημιουργείται στις τσέπες των πολιτών προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι ανεπανόρθωτο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Πέτσας τόνισε πως «το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο».

Υπό την απειλή της απώλειας εργασίας πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να εμβολιαστούν, όμως πόσο λογική περιέχει να κάνει κάποιος το εμβόλιο μόνο και μόνο για να μην χάσει τη δουλειά του;

Ποιο είναι το κίνητρο το οποίο δίνουν οι αρμόδιοι στον κόσμο; Η ασφάλεια που παρέχουν τα εμβόλιο ή τα 150 ευρώ, η είσοδος στο σινεμά, σε θέατρα και γήπεδα;

Είναι φανερό πως με αυτόν τον τρόπο, η υγεία φαίνεται πως μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καθώς τίποτα από αυτά δεν μαρτυρά μια ορθολογική απόφαση εμβολιασμού, ειδικά σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός παλεύει κόντρα σε οικονομικά προβλήματα που δεν έχουν τελειωμό.

Ας δούμε όμως τα όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στην ΕΡΤ:

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας (των εμβολιασμών) αν επιδεινωθούν τα υγειονομικά δεδομένα. Αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς θα προχωρήσουμε και σε άλλες υπηρεσίες» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης της σχετικής οδηγίας σε εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο. Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Προσδοκούμε ο εμβολιασμός να επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων».

Μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Είμαστε εδώ για να προσαρμόζουμε μια στρατηγική με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και φυσικά της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που έχει πληγεί πάρα πολύ τους τελευταίους 18 μήνες».

Αναφορικά με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «σε αυτή τη φάση κρίθηκε να προχωρήσουμε έτσι, με ένα αρκετά αυξημένο ποσοστό ελέγχων ώστε να μπορούμε να είμαστε περισσότερο ασφαλείς όταν θα επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά μας. Από εκεί και πέρα η προέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι που θα το δούμε».

Όπως επανέλαβε ο κ. Πέτσας, σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή όσοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Αυτό θα το δούμε το φθινόπωρο, όσο προχωράει η πορεία της πανδημίας. Έχει σημασία να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τα κίνητρα που δόθηκαν χθες είναι ικανοποιητικά για να έχουμε μια αύξηση από τα επίπεδα των 30.000 εμβολιασμών την ημέρα που είναι σήμερα. Πρέπει να χτίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο τείχος ανοσίας πριν να χειροτερεύσει ο καιρός».

Διαβάστε επίσης:

Koρονοϊός σήμερα – Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους φαρμακοποιούς

Κορονοϊός: Καταστροφή για την εστίαση τα νέα μέτρα!

Ο Άνθρωπος του Θεού – Η ζωή του Αγίου Νεκταρίου: Η ταινία που μιλά στην ψυχή μας!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χτυπάνε τον κοσμάκι στην τσέπη για να κάνει το εμβόλιο – Ποιος μιλά για την υγεία του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.