ΚΟΙΝΩΝΙΑ

CNBC: Ο Τσακαλώτος υποψήφιος διάδοχος της Λαγκάρντ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που «ακούγονται» για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα το CNBC.
CNBC: Ο Τσακαλώτος υποψήφιος διάδοχος της Λαγκάρντ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που «ακούγονται» για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC

Η Κριστίν Λαγκάρντ αποχωρεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε και «μετακομίζει» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, το όνομα του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, είναι ανάμεσα σε εκείνα που «ακούγονται» για τη διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής του νέου γενικού διευθυντή του, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ πρόκειται να αποχωρήσει από τον οργανισμό σε λίγους μήνες.

«Οι Ευρωπαίοι βουλευτές έχουν καταστήσει ξεκάθαρο ότι θέλουν να αναλάβει αυτό το πόστο – που προβλέπει πενταετή θητεία – κάποιος από τη δική τους ήπειρο, συνεχίζοντας την παράδοση της ευρωπαϊκής παρουσίας στο πηδάλιο του οργανισμού, ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αυτό που θέλουμε στη Γαλλία είναι, καταρχάς, να υπάρξει ένας υποψήφιος από την ΕΕ που θα μπορεί να διαδεχθεί την Λαγκάρντ ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Κατά δεύτερο λόγο, θέλουμε να ληφθεί γρήγορα η απόφαση. Θα ήθελα η ΕΕ να παρουσιάσει έναν και μοναδικό υποψήφιο, χωρίς περιττές αντιπαλότητες» δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ. Η

Τσακαλώτος – Η λίστα που παραθέτει το CNBC

1. Μαρκ Κάρνεϊ, επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας – Καναδός πολίτης που διαθέτει ιρλανδικό και αγγλικό διαβατήριο

2. Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας – Βουλγαρικής εθνικότητας

3. Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρώην ΥΠΟΙΚ της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, Ολλανδός

4. Μάριο Ντράγκι, ο Ιταλός απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ

5. Μπενουά Κερέ, ο Γάλλος οικονομολόγος που είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αλλά η θητεία του λήγει τον Δεκέμβρη

6. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας και τρέχων πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

7. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας που εφάρμοσε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

«Εάν ο διορισμός της Λαγκάρντ προχωρήσει, θα αναλάβει το πόστο της στην ΕΚΤ την 1η Νοέμβρη. Αυτό δίνει περιθώριο λίγων μηνών στο ΔΝΤ να προτείνει τον νέο του επικεφαλής», επισημαίνει το CNCB.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «CNBC: Ο Τσακαλώτος υποψήφιος διάδοχος της Λαγκάρντ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.