ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Corriere della Sera: «Η Ελλάδα δίνει μαθήματα στη βόρεια Ευρώπη»

Οι Ιταλοί αποθεώνουν την Ελλάδα...
Corriere della Sera: «Η Ελλάδα δίνει μαθήματα στη βόρεια Ευρώπη»

Ο τρόπος που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα τον κορονοϊό είναι άξιος αναφοράς όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σε άρθρο τους οι Ιταλοί θέτουν το ερώτημα γιατί η Ελλάδα έχει τόσους λίγους νεκρούς και κρούσματα από τον κορονοϊό. Απαντώντας μόνοι τους στο ερώτημα αυτό, τονίζοντας η Corriere della Sera:

«Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα; Παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός. Αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: 52 νέα κρούσματα – 1.884 συνολικά – 84 σε ΜΕΘ – 2 ακόμη νεκροί

Αναλύοντας παράλληλα πως η Ελλάδα προχώρησε γρήγορα σε απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων, τονίζοντας «μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί.

«Τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση.

Κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Corriere della Sera: «Η Ελλάδα δίνει μαθήματα στη βόρεια Ευρώπη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.