ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Covid-19 : Δωρεάν τεστ! Δύο τον μήνα – Ποιοι το δικαιούνται

Ο Κορονοϊός επεκτείνεται και η αντιμετώπιση του αποτελεί προτεραιότητα. Για αυτό τον λόγο οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δύο τέστ covid κατά τη διάρκεια του μήνα. Δείτε ποιοι το δικαιούνται.
Κορονοϊός-Covid-19  : Δωρεάν τεστ! Δύο τον μήνα – Ποιοι το δικαιούνται

Ο Κορονοϊός επεκτείνεται και η αντιμετώπιση του αποτελεί προτεραιότητα. Για αυτό τον λόγο οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δύο τέστ covid κατά τη διάρκεια του μήνα. Δείτε ποιοι το δικαιούνται.

Κορονοϊός  :  Μια ψηφιακή πλατδόρμα για δωρεάν τεστ covid θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα δικαούνται δύο δωρεάν τέστ κατά τη διάρκεια ενός μήνα.

Το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι εργοδότες θα δηλώνουν τους εργαζόμενούς τους. Αφού δηλωθούν, οι ενεργοί εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για δύο δωρεάν τεστ covid-19 τον μήνα.

Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr).

Οι εργοδότες με επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους και εφόσον οι εργαζόμενοι το επιθυμούν θα δηλώνουν την πρόθεσή τους, ώστε να κάνουν rapid test για COVID-19 μέχρι και 2 φορές τον μήνα.

Το κόστος των τεστ θα καλύπτεται από το κράτος. Ισχύει η χορήγηση άδειας 3 ωρών εντός ωραρίου εργασίας στον μισθωτό για διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό.

Κορoνοϊός – Πού εντοπίζονται τα κρούσματα: 650 στην Αττική,129 στη Θεσσαλονίκη, 94 στην Αχαΐα

Κορoνοϊός: Και σήμερα (11/2), όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα περισσότερα κρούσματα της πανδημίας εντοπίζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Συγκεκριμένα 650 από τα 1.327 κρούσματα του COVID-19 που ανακοινώθηκαν σήμερα (11/2) σε όλη τη χώρα διαπιστώθηκαν στην Αττική. Εξ αυτών, 195 εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ 124 καταγράφει ο δυτικός τομέας Αθηνών και 85 ο Πειραιάς.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 129 κρούσματα κορονοϊού, ενώ η Αχαΐα συνεχίζει να παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, σημειώνοντας 94 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Στην υπόλοιπη χώρα, 35 κρούσματα καταγράφει η Εύβοια, 24 το Ηράκλειο της Κρήτης, 25 η Λάρισα, ενώ 35 διαγνωσμένα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε διερεύνηση.

Κορoνοϊός: Ο χάρτης των κρουσμάτων για την 11η Φεβρουαρίου  2021, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός-Covid-19 : Δωρεάν τεστ! Δύο τον μήνα – Ποιοι το δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.