ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δακτύλιος 2022: Τότε επιστρέφει – Ποιες ώρες θα ισχύει

Ο Δακτύλιος επανέρχεται στη ζωή μας, φέρνοντας περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Όλα τα δεδομένα.
Δακτύλιος 2022: Τότε επιστρέφει – Ποιες ώρες θα ισχύει

Δακτύλιος 2022: Ήταν τέλη Ιουλίου όταν έμπαινε τέλος στο μέτρο του δακτυλίου, το οποίο πλέον επιστρέφει στη ζωή μας με αλλαγές.

Τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται πως θα αλλάξουν κυρίως για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο νέος τρόπος υπολογισμού των μέσων εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα.

Η επίσημη ημερομηνία έναρξης του Δακτυλίου της Αθήνας θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Να σημειωθεί ότι πέρσι είχε ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, τα οχήματα που κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας είναι:

  • Τα αυτοκίνητα EURO 6 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km.
  • Όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και υγραερίου εκ κατασκευής οχήματα.

Ποιες ώρες ισχύει ο Δακτύλιος

Το ωράριο του Δακτυλίου είναι το εξής:

  • Δευτέρα-Πέμπτη: 07:00-20:00
  • Παρασκευή: 07:00-15:00

Τι είναι ο Δακτύλιος;

Ο Δακτύλιος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1982 και αφορά ένα περιβαλλοντικό αλλά και κυκλοφοριακό μέτρο με στόχο τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο κέντρο των Αθηνών. Το βασικό σκεπτικό πίσω από το μέτρο, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των ρυπογόνων αυτοκινήτων. Με αποτέλεσμα λιγότερους ρύπους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στην ουσία, ο Δακτύλιος πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό μέτρο. Γι αυτό και τα «πράσινα» αυτοκίνητα έχουν free pass και μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα κάθε μέρα.

https://youtu.be/NOhjvFWoRK0

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δακτύλιος 2022: Τότε επιστρέφει – Ποιες ώρες θα ισχύει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.